A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A UPC Magyarország korábban bejelentette, hogy a vállalat hivatalosan is elhagyja eddigi jól ismert márkanevét, és április 1-jétől már a Vodafone égisze alatt folytatja működését. Fontos azonban tudni, hogy ezzel a lépéssel a UPC márkanév nem tűnik el teljesen Magyarországon, hiszen a hasonló nevű UPC Direct továbbra is ezzel a márkanévvel folytatja tevékenységét – erre figyelmeztet ez utóbbi, a műholdas szolgáltató.

A sokak fejében most még zavart okozó fejlemény magyarázata, hogy a műholdas szolgáltató, a UPC Direct 2010 óta a UPC Magyarországtól független vállalatként van jelen a magyar piacon, vagyis őket nem érinti a UPC Magyarország tavalyi tulajdonosváltása és a mostani névváltás.

A UPC Direct márkanév alatt működő műholdas szolgáltató anyavállalata korábban ugyan ugyanaz a Liberty Global volt, mint a UPC Magyarországnak, csakhogy 2019-től a UPC Direct új tulajdonosa az M7 Group lett. A cégcsoport székhelye a műholdas szolgáltatások fellegvárában, Luxemburgban van. Az M7 Group Európa legnagyobb műholdas- és IP televízió szolgáltatója, számos országban nyújt szolgáltatást, így Magyarország mellett Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is jelen van. Az M7 Groupot tavaly megvásárolta a francia Vivendi csoport.

A UPC Direct kínálatában jelenleg 116 műholdas, illetve digitális helyi és nemzetközi csatorna, valamint prémium csomagok találhatók.

A UPC egyébként eredetileg a United Pan-Europe Communication rövidítéséből származott.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!