fbpx
A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A UPC Magyarország korábban bejelentette, hogy a vállalat hivatalosan is elhagyja eddigi jól ismert márkanevét, és április 1-jétől már a Vodafone égisze alatt folytatja működését. Fontos azonban tudni, hogy ezzel a lépéssel a UPC márkanév nem tűnik el teljesen Magyarországon, hiszen a hasonló nevű UPC Direct továbbra is ezzel a márkanévvel folytatja tevékenységét – erre figyelmeztet ez utóbbi, a műholdas szolgáltató.

A sokak fejében most még zavart okozó fejlemény magyarázata, hogy a műholdas szolgáltató, a UPC Direct 2010 óta a UPC Magyarországtól független vállalatként van jelen a magyar piacon, vagyis őket nem érinti a UPC Magyarország tavalyi tulajdonosváltása és a mostani névváltás.

A UPC Direct márkanév alatt működő műholdas szolgáltató anyavállalata korábban ugyan ugyanaz a Liberty Global volt, mint a UPC Magyarországnak, csakhogy 2019-től a UPC Direct új tulajdonosa az M7 Group lett. A cégcsoport székhelye a műholdas szolgáltatások fellegvárában, Luxemburgban van. Az M7 Group Európa legnagyobb műholdas- és IP televízió szolgáltatója, számos országban nyújt szolgáltatást, így Magyarország mellett Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is jelen van. Az M7 Groupot tavaly megvásárolta a francia Vivendi csoport.

A UPC Direct kínálatában jelenleg 116 műholdas, illetve digitális helyi és nemzetközi csatorna, valamint prémium csomagok találhatók.

A UPC egyébként eredetileg a United Pan-Europe Communication rövidítéséből származott.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!