Az Axel Springer főbejárata Berlinben

35 év után kivonják az Axel Springer részvényeit a tőzsdéről

Európa egyik legnagyobb médiavállalatának felvásárlásával függ össze a fejlemény, és már jövő héten hétfőn bekövetkezik e médiatörténeti jelentőségű lépés Frankfurtban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elfogadta a Frankfurti Értéktőzsde vezetősége az Axel Springer SE kérelmét Európa egyik legnagyobb médiavállalatának részvényeinek kivonására. A kivonásra az erre vonatkozó angol nyelvű tájékoztatás szerint az április 6-i kereskedés végén kerül sor

A kivonást követően többé nem lesz lehetőség az Axel Springer részvényeivel való kereskedésre a frankfurti tőzsdén. Az Axel Springer arra számít, hogy a kivonásra a berlini, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri, a müncheni, a stuttgarti tőzsdén is sor kerülhet, miután Frankfurtban immáron megkapták az engedélyt.

Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója
Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója. Fotó: Axel Springer sajtószoba

Egy új korszak kezdete

Mathias Döpfner, az Axel Springer SE vezérigazgatója kiemelte: április 6-án 35 éves korszak zárul le a médiavállalat életében, ennyi ideje volt lehetőség a médiavállalat részvényeivel való kereskedésre a börzén, és ez alatt jelentősen megnőtt a részvények értéke. A vezérigazgató hozzátette, a lépésre azzal a befektetési ügylettel összefüggésben kerül sor, melynek során a KKR nevű tőkealap jelentős tulajdonrészt vásárolt az Axel Springer SE-ben.

Döpfner azt mondta, a tőzsdéről való kivonulással egy új fajta növekedési fázis következhet az Axel Springernél. A vezérigazgató hozzátette: amint a koronavírus-válság után visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, minden figyelmüket arra fókuszálják majd, hogy pozícióikat megerősítve a világ vezető digitális tartalomszolgáltató és hirdetési szolgáltatójává váljanak.

A vezérigazgató szólt arról is, a KKR stratégiai partnerként segíti az Axel Springert, hogy a tőzsdéről való kilépés után e stratégia megvalósítására fókuszálhasson a vállalat.

Sok nagy hatású médiatermék tartozik az Axel Springer portfóliójába

Az Axel Springer médiacsoport portfóliójába tartozik a Bild, a Welt, a Business Insider és a Politico is. Több mint 16 ezer főt foglalkoztat a vállalatcsoport. A kiadó fő terméke, Európa legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild félmillió digitális előfizetővel rendelkezik. (Összehasonlításképpen: a Financial Times egymillió digitális előfizetőnél tart). Az AS korábban megvette a Stepstone nevű állásportált is.

Az Axel Springer Magyarországon a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS) révén érdekelt. A RAS portfóliójába tartozik idehaza például a Blikk, a Kiskegyed, a Glamour és a Noizz.hu.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol a médiavállalat tulajdonosváltásáról és a KKR-ről sok előzmény olvasható.

Borító: Az Axel Springer főbejárata Berlinben. Fotó: Axel Springer sajtószoba

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti