Az Axel Springer főbejárata Berlinben

35 év után kivonják az Axel Springer részvényeit a tőzsdéről

Európa egyik legnagyobb médiavállalatának felvásárlásával függ össze a fejlemény, és már jövő héten hétfőn bekövetkezik e médiatörténeti jelentőségű lépés Frankfurtban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elfogadta a Frankfurti Értéktőzsde vezetősége az Axel Springer SE kérelmét Európa egyik legnagyobb médiavállalatának részvényeinek kivonására. A kivonásra az erre vonatkozó angol nyelvű tájékoztatás szerint az április 6-i kereskedés végén kerül sor

A kivonást követően többé nem lesz lehetőség az Axel Springer részvényeivel való kereskedésre a frankfurti tőzsdén. Az Axel Springer arra számít, hogy a kivonásra a berlini, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri, a müncheni, a stuttgarti tőzsdén is sor kerülhet, miután Frankfurtban immáron megkapták az engedélyt.

Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója
Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója. Fotó: Axel Springer sajtószoba

Egy új korszak kezdete

Mathias Döpfner, az Axel Springer SE vezérigazgatója kiemelte: április 6-án 35 éves korszak zárul le a médiavállalat életében, ennyi ideje volt lehetőség a médiavállalat részvényeivel való kereskedésre a börzén, és ez alatt jelentősen megnőtt a részvények értéke. A vezérigazgató hozzátette, a lépésre azzal a befektetési ügylettel összefüggésben kerül sor, melynek során a KKR nevű tőkealap jelentős tulajdonrészt vásárolt az Axel Springer SE-ben.

Döpfner azt mondta, a tőzsdéről való kivonulással egy új fajta növekedési fázis következhet az Axel Springernél. A vezérigazgató hozzátette: amint a koronavírus-válság után visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, minden figyelmüket arra fókuszálják majd, hogy pozícióikat megerősítve a világ vezető digitális tartalomszolgáltató és hirdetési szolgáltatójává váljanak.

A vezérigazgató szólt arról is, a KKR stratégiai partnerként segíti az Axel Springert, hogy a tőzsdéről való kilépés után e stratégia megvalósítására fókuszálhasson a vállalat.

Sok nagy hatású médiatermék tartozik az Axel Springer portfóliójába

Az Axel Springer médiacsoport portfóliójába tartozik a Bild, a Welt, a Business Insider és a Politico is. Több mint 16 ezer főt foglalkoztat a vállalatcsoport. A kiadó fő terméke, Európa legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild félmillió digitális előfizetővel rendelkezik. (Összehasonlításképpen: a Financial Times egymillió digitális előfizetőnél tart). Az AS korábban megvette a Stepstone nevű állásportált is.

Az Axel Springer Magyarországon a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS) révén érdekelt. A RAS portfóliójába tartozik idehaza például a Blikk, a Kiskegyed, a Glamour és a Noizz.hu.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol a médiavállalat tulajdonosváltásáról és a KKR-ről sok előzmény olvasható.

Borító: Az Axel Springer főbejárata Berlinben. Fotó: Axel Springer sajtószoba
Szóljon hozzá!