fbpx
viber

A koronavírus miatt fejlesztettek a Viber képességein

A Viber bejelentette, hogy megkétszerezte a csoportos hívásokban résztvevők számát a koronavírus körülményeire való tekintettel.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Viber növelte fejlesztési forrásait, hogy a családok, munkatársak és iskolák egyre növekvő kapcsolattartási igényeinek megfeleljen, így a mai naptól egyszerre akár 10 ember is bekapcsolódhat egy-egy beszélgetésbe.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy több módot találjunk arra, hogy az emberek ebben a kihívásokkal teli időszakban csoportokhoz csatlakozzanak anélkül, hogy fizikailag azonos helyen legyenek. A koronavírus elterjedésének következtében egyre több ember dolgozik távolról, mi pedig szeretnénk biztosítani számukra a biztonságos és védett környezetet, ahol kapcsolatban maradhatnak szeretteikkel és zavartalanul folytathatják munkájukat a világ bármely pontjáról”

– mondta el Ofir Eyal, a Rakuten Viber üzemeltetési igazgatója.

A Viber alkalmazás segítségével képek, videók, szöveges üzenetek küldése és fogadása mellett hang- és videóhívások lebonyolítására is lehetőség van. Bár a Viber eddig is képes volt több résztvevős beszélgetések lebonyolítására, eddig ekkora létszámban nem lehettek egyszerre vonalban.

Magyarországon ma reggel 0 órától nem tarthatók 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények és 500 főnél nagyobb kültéri események – ezt a kormány rendkívüli jogrend bevezetésével tegnap délután azonnal kihirdetett rendeletben rendelte el a világjárvánnyá növekedett koronavírus miatti veszélyhelyzeti intézkedések egyikeként. Az egyetemeken távoktatásra állnak át. A viberes fejlesztés az elmaradó számos tanácskozás és egyetemi csoportok résztvevőjének is hasznos lehet.

További hírek olvashatók a Media1 hírportálon.

Szóljon hozzá!