Karácsony Gegely, Budapest főpolgármestere

Bojkottot hirdetett a HírTV ellen Karácsony Gergely

A főpolgármester azt követeli, hogy a tévé kérjen bocsánatot egy híradós tudósítása miatt, a KESMA tévéje azonban nem érzi úgy, hogy ezt meg kellene tennie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere hétfőn Facebook-oldalán írt arról, hogy addig nem nyilatkozik sem ő, sem a helyettesei a HírTV-nek, amíg nem kérnek bocsánatot, amiért a szombati híradójukban a Kitörés-emléktúrán résztvevőkről és az ellenük tüntetőkről „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” című riportjuk miatt. A főpolgármester szerint a tévé híradójában lement tudósítás

„neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező”.

A HírTV hétfőn egy híradós riportban reagált Karácsony Gergely posztjára, és elutasította a főpolgármester kijelentéseit:

„A főpolgármester szerint csatornánk a neonácikat mosdatta, holott híradónkban korrekten számoltunk be az eseményekről. Korábban épp Karácsony Gergely volt az, aki mentegette a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat.”

A tudósítás második felében felidézték Karácsony Gergely egy korábbi HírTV-s interjúját, amelyben újságírói kérdésre miszerint „Nem nácizmus Ön szerint zsidó képviselőket listázni?”, nemmel válaszolt. A kormányközeli HírTV ez alapján vonja le azt a következtetést, hogy inkább a politikus az, aki szélsőséges politikai kijelentéseket tesz.

További tévés médiahírek találhatók a Media1 tévé rovatában.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

A Magyar Hang idén sem lehetett ott Orbán Viktor évértékelőjén, a 24.hu küzdelem árán – továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. A Magyar Hang nem volt ennyire szerencsés. Az ügy ismét rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány akár vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.