Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Bojkottot hirdetett a HírTV ellen Karácsony Gergely

A főpolgármester azt követeli, hogy a tévé kérjen bocsánatot egy híradós tudósítása miatt, a KESMA tévéje azonban nem érzi úgy, hogy ezt meg kellene tennie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere hétfőn Facebook-oldalán írt arról, hogy addig nem nyilatkozik sem ő, sem a helyettesei a HírTV-nek, amíg nem kérnek bocsánatot a szombati híradójukban a Kitörés-emléktúráról szóló „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” című riportjuk miatt. A főpolgármester szerint a tévé híradójában lement tudósítás

„neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező”.

A HírTV hétfőn egy híradós riportban reagált Karácsony Gergely posztjára, és elutasította a főpolgármester kijelentéseit:

„A főpolgármester szerint csatornánk a neonácikat mosdatta, holott híradónkban korrekten számoltunk be az eseményekről. Korábban épp Karácsony Gergely volt az, aki mentegette a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat.”

A tudósítás második felében felidézték Karácsony Gergely egy korábbi HírTV-s interjúját, amelyben újságírói kérdésre miszerint „Nem nácizmus Ön szerint zsidó képviselőket listázni?”, nemmel válaszolt. A kormányközeli HírTV ez alapján vonja le azt a következtetést, hogy inkább a politikus az, aki szélsőséges politikai kijelentéseket tesz.

További tévés médiahírek találhatók a Media1 tévé rovatában.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!