Gojko Raicevic

Főszerkesztőket állított elő a rendőrség Montenegróban

Az eset még hétfőn történt. A rendőrség szerint álhíreket terjesztettek portáljaik, és ezzel pánikot kelthettek, az érintettek ezt vitatják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Álhírek terjesztése, valamint pánik- és zavarkeltés gyanúja miatt hallgatta ki a montenegrói rendőrség két ellenzéki hírportál főszerkesztőjét hétfőn – közölte a Vijesti.me internetes újságra hivatkozva az MTI.

A két újságírót azért állították elő, mert a rendőrség állítása szerint hamis híreket jelentettek meg vasárnap a Villa Gorica nevű kormányépületben történt vasárnapi tűzesettel kapcsolatban. A rendőrség közölte: a két újságíró olyan információkat tett közzé, amelyeket nem ellenőriztek, ezzel pedig pánik- és zavarkeltés lehetett a céljuk.

A protokolláris és reprezentációs események helyszínéül szolgáló Villa Goricában vasárnap kigyulladt egy villamos elosztódoboz. A tüzet hamar eloltották, de az épület személyzete értesítette a tűzoltókat. Ezt a hírt tálalta úgy a két hírportál, hogy robbanás történt a kormányépületben, és a biztonsági szervek körében felmerült a puccsra gyanúja. A rendőrség szerint ilyesmiről szó sem volt.

A két érintett főszerkesztő Gojko Raicevic és Drazen Zivkovic. Raicevic az IN4S főszerkesztője, Zivkovic a Borba Portal főszerkesztője.

A kihallgatást követően a két főszerkesztőt elengedték. Az érintett főszerkesztők azt mondták, több forrásból is ellenőrizték a robbanással kapcsolatos információkat, és nem állt szándékukban pánikkeltés. Szerintük kriminalizálni próbálják őket.

Az alábbi felvételeken jól látszik, hogy a két főszerkesztőt bilincsben szállították.

Borító: Gojko Raicevic. Fotó: vijesti / YouTube

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.