fbpx
Gojko Raicevic

Főszerkesztőket állított elő a rendőrség Montenegróban

Az eset még hétfőn történt. A rendőrség szerint álhíreket terjesztettek portáljaik, és ezzel pánikot kelthettek, az érintettek ezt vitatják.

Álhírek terjesztése, valamint pánik- és zavarkeltés gyanúja miatt hallgatta ki a montenegrói rendőrség két ellenzéki hírportál főszerkesztőjét hétfőn – közölte a Vijesti.me internetes újságra hivatkozva az MTI.

A két újságírót azért állították elő, mert a rendőrség állítása szerint hamis híreket jelentettek meg vasárnap a Villa Gorica nevű kormányépületben történt vasárnapi tűzesettel kapcsolatban. A rendőrség közölte: a két újságíró olyan információkat tett közzé, amelyeket nem ellenőriztek, ezzel pedig pánik- és zavarkeltés lehetett a céljuk.

A protokolláris és reprezentációs események helyszínéül szolgáló Villa Goricában vasárnap kigyulladt egy villamos elosztódoboz. A tüzet hamar eloltották, de az épület személyzete értesítette a tűzoltókat. Ezt a hírt tálalta úgy a két hírportál, hogy robbanás történt a kormányépületben, és a biztonsági szervek körében felmerült a puccsra gyanúja. A rendőrség szerint ilyesmiről szó sem volt.

A két érintett főszerkesztő Gojko Raicevic és Drazen Zivkovic. Raicevic az IN4S főszerkesztője, Zivkovic a Borba Portal főszerkesztője.

A kihallgatást követően a két főszerkesztőt elengedték. Az érintett főszerkesztők azt mondták, több forrásból is ellenőrizték a robbanással kapcsolatos információkat, és nem állt szándékukban pánikkeltés. Szerintük kriminalizálni próbálják őket.

Az alábbi felvételeken jól látszik, hogy a két főszerkesztőt bilincsben szállították.

Borító: Gojko Raicevic. Fotó: vijesti / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások