Magyar Posta

Eltűnnek az újságok egyes postahivatalokból

Újabb, a médiapiacot hátrányosan érintő állami változás kezdődött. A Posta üzleti okokkal magyarázza a lépést, melynek végén kevesebb postai értékesítő helyen lehet majd újságot vásárolni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megszünteti január elsejétől a Magyar Posta a hírlapárusítást azokon a postákon, ahol az ezekből származó bevétel elmaradt a jövedelmezőséghez szükséges szinttől – számolt be a Magyar Nemzet az állami vállalattól kapott tájékoztatás alapján.

Azt írják, az újságárusítás sok településen veszteséges volt eddig, ezeket a veszteségeket próbálja a Posta leszorítani, hogy forrást találjon különböző modernizációs törekvéseihez.

A Magyar Nemzet szerint már tavasszal elkezdődött a racionalizálási folyamat, de ősztől az végéig még további ütemekben szűkül azon postahivatalok száma, ahol elérhetők maradnak újságok.

A Magyar Posta közölte: nem kötelezi őket törvény hírlapforgalmazásra, ez nem közszolgáltatás. A jövő év első napjától 800 postai értékesítőhelyen ezután is elérhető napilap. Ebből 550-600 hagyományos postahelyen, a többi mobilpostán.

A Posta hangsúlyozta, hogy az előfizetés rendszerben történő terjesztésben, a lapok házhoz menő terjesztésében nem tervez változást. (Idén októberben, az önkormányzati választásokat megelőzően a Népszava azt állította, hogy egy erős Fidesz-győzelem esetén a lapterjesztést megszüntetné a Posta, a lapterjesztés Fidesz-közelbe kerülhet.)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!