fbpx
A Newsweek Hálaadás napi fals írása Trump elnökről

Hamis hír közlése miatt elbocsátották a Newsweek egyik újságíróját

Az amerikai elnök erre úgy reagált, azt hitte, már nem is létezik a Newsweek.

Azonnali hatállyal elbocsátották szombaton a Newsweek című amerikai hetilap internetes portáljának egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trump amerikai elnökről.

Jessica Kwong újságírónő – aki a Twitter-oldalán „Trump kormányzatáról és családjáról” tudósító politikai újságíróként mutatkozik be – még csütörtökön, a Hálaadás napján közölt tudósítást az elnökről.

„Hogyan tölti a Hálaadást Trump? Twitter-bejegyzéseket ír, golfozik és minden mást csinál” – írta Jessica Kwong.

Csakhogy Donald Trump a Hálaaadás ünnepét Afganisztánban, az ott szolgálatot teljesítő katonák körében töltötte. Igaz, előre be nem jelentett látogatás volt ez, de Kwong írásának publikálásakor az amerikai sajtó már részletesen beszámolt az elnök afganisztáni vizitjéről.

A lap felelős szerkesztői ezután vizsgálatot indítottak, hogyan is született a hamis történet, és kénytelenek voltak korrigálni a cikket. Egyúttal közölték, hogy az elnökről és a kormányzatról a jövőben másik újságíró tudósít majd. Jessica Kwong szerződését megszüntették.

Az eset persze kapóra jött az amerikai sajtóval komoly háborúkat folytató amerikai elnöknek, aki ezzel látva igazolva, hogy sokszor lejáratás folyik ellene. Donald Trump és fia, ifjabb Don Trump egyaránt a Twitteren reagált a történtekre. Az elnök azt írta:

„Azt hittem, a Newsweek már nem is létezik”.

Az elnök fia pedig megjegyezte:

„Hamis hírgyár hamis híreket fog gyártani”.

Az újságíró egyébként azt mondta a the Washington Examinernek, hogy a sztorit előre megírta a hálaadás napi határidő előtt. Kwong a Twitteren is elnézést kért, a történteket súlyos hibának minősítve. A Twitteren is azt írta, hogy a történetet és a kapcsolódó Twitter-bejegyzést előre bekészítette. Azzal nyilván nem számolt, hogy egy előre nem bejelentett, meglepetésszerű programra is sor kerül.

Az MTI és The Washington Examiner nyomán

Borító: A Newsweek Hálaadás napi fals írása Trump elnökről

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások