fbpx
Tallai Gábor; Balogh Gabriella; Varga Edit; Holló Márta; Csabai Máté; Bánlaki Dalma Stella; Huszák Dániel; Koltay Anna; Nagy Kristóf; Nemes Anna; KRISÁN László; PERLUSZ László; VASZILY Miklós; PAPP Dániel

Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában

Hétfőn adták át a harminc évnél fiatalabb tehetségeket elismerő kitüntetéseket. Idén hatan részesültek a nettó 2 millió forintos pénzjutalomban.

Junior Prima-díjat vehetett át

  • Bánlaki Dalma Stella (Forbes)
  • Csabai Máté (fidelio.hu)
  • Huszák Dániel (portfolio.hu)
  • Koltay Anna (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/MTVA – Petőfi TV)
  • Nagy Kristóf (Magyar Nemzet)
  • Nemes Anna (ATV)

A kitüntetetteket a zsűri tagjai méltatták.

Bánlaki Dalma Stella kíváncsisága nem áll meg egyetlen területen: tudományos kérdésekkel, külpolitikával, gazdasággal és gasztronómiával egyaránt foglalkozott. Vezető szerkesztője a Forbes magazin különszámainak, például a legbefolyásosabb magyar nőkről szólónak – mondta Holló Márta, az ATV műsorvezetője.

Csabai Máté az irodalom, a színház és a zene területén dolgozik, kritikákat ír. Húszéves kora óta alkot szövegeket publikálásra, nyelvi világa gazdag, érdeklődése szerteágazó – közölte Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja.

Huszák Dániel kiváló teherbírású, gyors újságíró. Állampapírokról szóló cikkeivel, elemzéseivel megtakarításra és öngondoskodásra ösztönöz, de kiemelt figyelmet fordít az internetes csalásokra, a piramisjátékokra is – mondta méltatásában Varga Edit, az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője.

Koltay Annát a munkája iránti alázat jellemzi. Felkészült szerkesztő, érdeklődő riporter, karakteres műsorvezető, aki arra törekszik, hogy igényesen mutassa be a könnyűzenei, fiatalokat érintő témákat. Munkája a bizonyíték rá, hogy ma is lehet trendi a köztévézés – hangoztatta Vaszily Miklós, a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke.

Nagy Kristóf a mozgókép irányába indult el, de remek váltás után kiváló elemzéseket készített a nyomtatott sajtóban az agrárium, a munkaerőpiac és a kiskereskedelem területén. Rendkívül lelkiismeretes és kitartó, könnyen teremt kapcsolatot – emelte ki Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Nemes Anna gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy televíziós bemondóként dolgozhat, de riporteri, szerkesztői feladatokat is ellát. Szorgalma példaértékű, minden témába alaposan beleássa magát. Dolgozik rádióműsorban is, novellái jelennek meg, továbbá segíti a fogyatékossággal élő embereket – méltatta az elismerésben részesülőt Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa.

A Széchenyi Kártya Programot irányító Kavosz Zrt. hatodszorra kérte fel a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A kitüntetés nettó 2 millió forintos pénzjutalommal jár.

A zsűri tagja volt Balogh Gabriella, Holló Márta, Papp Dániel, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Tallai Gábor, Varga Edit, valamint Vaszily Miklós. Az elnöki tisztséget Krisán László töltötte be.

(MTI)

Fotó: A magyar sajtó kategóriában Junior Prima-díjjal kitüntetett újságírók, szerkesztők és az elismerések átadói, a zsűri tagjai Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2019. november 25-én. Az első sorban balról jobbra a díjazottak: Nemes Anna, Nagy Kristóf, Huszák Dániel Bánlaki Dalma Stella, Csabai Máté. A második sorban balról jobbra: Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, Holló Márta műsorvezető, Krisán László, a díj mecénási feladatait ellátó Kavosz Zrt. vezérigazgatója, a zsűri elnöke, Varga Edit műsorvezető, Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, Balogh Gabriella, a Net Média résztulajdonosa, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja. MTI/Kovács Tamás
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások