Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Szöllősi György, az MSÚSZ, valamint a Puskás Alapítvány elnöke

Milliós összegekkel jutalmazzák a sportújságíró-díjak győzteseit

Erről szóló három éves megállapodást írt alá Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége  (MSÚSZ) és a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány elnöke és a Provident.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A legendás 1953-as, 6:3-as Anglia ellen aratott londoni focimeccs november 25-i évfordulóján jelentették be hétfőn a Provident, a Magyar Sportújságírók Szövetsége  (MSÚSZ) és a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány új együttműködését.

A megállapodás értelmében a magyar sportújságírók szakmai díjai mellé felajánlott pénzjutalmak összege emelkedni fog, és azok fedezetét három évre az említett pénzügyi cég nyújtja. A legrangosabb sportújságírói elismerés, a Puskás Alapítvány által évente adományozott Szepesi-díj nettó pénzjutalma egymillió forintra nő az Östreicher Emil-díjéval együtt.

A következő években a Provident biztosítja az MSÚSZ szakmai díjaival, így az Életműdíjjal, a Feleki-díjjal, a Gyulai-díjjal, a Németh Gyula-díjjal, az új alapítású Farkas József-díjjal és a Nívódíjakkal járó pénzjutalmak anyagi hátterét, illetve a vállalat részt vesz majd a Szombathy István-ösztöndíjak finanszírozásában is.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége közölte: törekszik arra, hogy az általa kiadott szakmai kitüntetések rangját, súlyát növelje, és ezt tükrözze az erkölcsi elismerés mellett járó pénzjutalom is.

Az MSÚOSZ a Media1-hez is eljuttatott közleménye szerint a mai napon Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Szöllősi György, az MSÚSZ, valamint a Puskás Alapítvány elnöke olyan megállapodást írtak alá, amely hosszú távon teszi lehetővé a kiváló sportújságírók növekvő anyagi elismerését. A partnerek az említett díjak átadására szervezett alkalmak, valamint az évenkénti Sportújságíró-kongresszusok és az Év Sportolója Gála kapcsán is együtt fognak működni.

Borító: Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Szöllősi György, az MSÚSZ, valamint a Puskás Alapítvány elnöke. fotó: MSÚOSZ

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor újságíró szerint, ahogyan elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.