fbpx
televízió

Magyarország is csatlakozott a televíziózás világnapja kezdeményezéshez

Magyar tévécsarnokon is felbukkannak az ebből az alkalomból készített klipek.

November 21-én, azaz ma ünneplik világszerte a televíziózás világnapját. Idén a számos hazai tévécsatornát tagjai között tudó Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) is csatlakozott a kezdeményezéshez, tagjai közül is többen átvették szinkronizálva a Happy World TV Day klipjét, ami a mai napon többször is adásba kerül.

Az ENSZ által kezdeményezett, évente ismétlődő világnap idei alkalmából a műsorszolgáltatók és internetes tartalomszolgáltatók világszerte az alábbi 30 másodperces reklámfilmet teszik közzé a helyi nyelveken.

„A televízió a világ számtalan sokszínű nemzetének életében játszik központi szerepet. Egy gombnyomásra több millió olyan történet tárul fel előttünk, amelyek a nézőket végtelen felfedezőútra csábítják. Ez az a megbízható reklámkörnyezet, amelyre a hirdetőknek ma nagyobb szükségük van, mint valaha. Mindenkit szeretettel invitálunk, hogy együtt ünnepelje velünk ezt a médiumot – nem csak idén, hanem még sok-sok éven át” – mondja Katty Roberfroid, az Európai Televíziós Reklámszövetség főigazgatója.

Az idén 23. alkalommal ünnepelt tévés világ idei témája a sokszínűség.

„A sokszínűség minden pozitív és életteli társadalom alapvető jellemzője, amelyre sokkal inkább gazdagságként, mint fenyegetésként kell tekintenünk. Minden arra irányuló erőfeszítés, hogy senki sem maradjon magára, csak jobbá teszi világunkat” – mondta Caroline Petit, az ENSZ Regionális Információs Központjának igazgatóhelyettese.

A televíziózás világnapjáról az érdeklődők itt találnak még információkat.

Borító: 123rf

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások