televízió

Magyarország is csatlakozott a televíziózás világnapja kezdeményezéshez

Magyar tévécsarnokon is felbukkannak az ebből az alkalomból készített klipek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

November 21-én, azaz ma ünneplik világszerte a televíziózás világnapját. Idén a számos hazai tévécsatornát tagjai között tudó Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) is csatlakozott a kezdeményezéshez, tagjai közül is többen átvették szinkronizálva a Happy World TV Day klipjét, ami a mai napon többször is adásba kerül.

Az ENSZ által kezdeményezett, évente ismétlődő világnap idei alkalmából a műsorszolgáltatók és internetes tartalomszolgáltatók világszerte az alábbi 30 másodperces reklámfilmet teszik közzé a helyi nyelveken.

„A televízió a világ számtalan sokszínű nemzetének életében játszik központi szerepet. Egy gombnyomásra több millió olyan történet tárul fel előttünk, amelyek a nézőket végtelen felfedezőútra csábítják. Ez az a megbízható reklámkörnyezet, amelyre a hirdetőknek ma nagyobb szükségük van, mint valaha. Mindenkit szeretettel invitálunk, hogy együtt ünnepelje velünk ezt a médiumot – nem csak idén, hanem még sok-sok éven át” – mondja Katty Roberfroid, az Európai Televíziós Reklámszövetség főigazgatója.

Az idén 23. alkalommal ünnepelt tévés világ idei témája a sokszínűség.

„A sokszínűség minden pozitív és életteli társadalom alapvető jellemzője, amelyre sokkal inkább gazdagságként, mint fenyegetésként kell tekintenünk. Minden arra irányuló erőfeszítés, hogy senki sem maradjon magára, csak jobbá teszi világunkat” – mondta Caroline Petit, az ENSZ Regionális Információs Központjának igazgatóhelyettese.

A televíziózás világnapjáról az érdeklődők itt találnak még információkat.

Borító: 123rf

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.