televízió

Magyarország is csatlakozott a televíziózás világnapja kezdeményezéshez

Magyar tévécsarnokon is felbukkannak az ebből az alkalomból készített klipek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

November 21-én, azaz ma ünneplik világszerte a televíziózás világnapját. Idén a számos hazai tévécsatornát tagjai között tudó Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) is csatlakozott a kezdeményezéshez, tagjai közül is többen átvették szinkronizálva a Happy World TV Day klipjét, ami a mai napon többször is adásba kerül.

Az ENSZ által kezdeményezett, évente ismétlődő világnap idei alkalmából a műsorszolgáltatók és internetes tartalomszolgáltatók világszerte az alábbi 30 másodperces reklámfilmet teszik közzé a helyi nyelveken.

„A televízió a világ számtalan sokszínű nemzetének életében játszik központi szerepet. Egy gombnyomásra több millió olyan történet tárul fel előttünk, amelyek a nézőket végtelen felfedezőútra csábítják. Ez az a megbízható reklámkörnyezet, amelyre a hirdetőknek ma nagyobb szükségük van, mint valaha. Mindenkit szeretettel invitálunk, hogy együtt ünnepelje velünk ezt a médiumot – nem csak idén, hanem még sok-sok éven át” – mondja Katty Roberfroid, az Európai Televíziós Reklámszövetség főigazgatója.

Az idén 23. alkalommal ünnepelt tévés világ idei témája a sokszínűség.

„A sokszínűség minden pozitív és életteli társadalom alapvető jellemzője, amelyre sokkal inkább gazdagságként, mint fenyegetésként kell tekintenünk. Minden arra irányuló erőfeszítés, hogy senki sem maradjon magára, csak jobbá teszi világunkat” – mondta Caroline Petit, az ENSZ Regionális Információs Központjának igazgatóhelyettese.

A televíziózás világnapjáról az érdeklődők itt találnak még információkat.

Borító: 123rf

Szóljon hozzá!