Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója

Nagyon bejött a Sláger FM-nek a megújulás

Az elmúlt időszakban új zenei struktúrával és még több interaktív platform bevonásával bővült a rádió, ennek köszönhetően pedig jelentős mértékben nőtt a közönségtáboruk a fiatalok között.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az arculatváltás mellett a zenei frissítés is jellemezte az elmúlt hónapokat a Sláger FM-nél. Ennek része volt a rádió zenei repertoárjának bővítése is, az eddigi ’80-as és ’90-es után a 2000-es évek közönségkedvenc slágereivel.

A Sláger FM hírlevele szerint a megújulásnak is köszönhetően február óta folyamatosan növekszik a teljes heti hallgatottságuk, amely mostanra közel 700 ezer fő. A rádió a fiatalosításnak köszönhetően szép számokat könyvelhet el a fiatalabb korcsoportban is, ahol szintén növekvő tendenciát mutat a hallgatók aránya – olvastuk a hírlevélben.

Az NMHH – Kantar Hoffmann – m meter 2019. július-szeptemberi hallgatottsági adatai alapján – a Sláger FM hallgatóinak 76 százaléka a 15-59 éves korosztályból került ki, ami azt jelenti, hogy ebben a korcsoportban, hetente közel 80 ezerrel többen választották ezt a rádiót, mint ezt megelőzően.

A kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49 évesek aránya is 60 százalékra növekedett a rádió hallgatói között. A vizsgált időszakban hetente 413 ezer fő hallgatta a Slágert ebből a korcsoportból.

A Sláger FM heti hallgatottsága
A Sláger FM heti hallgatottsága
A kereskedelmileg kiemelt célcsoport, a 18-49 évesek aránya a Sláger FM közönségtáborában
A kereskedelmileg kiemelt célcsoport, a 18-49 évesek aránya a Sláger FM közönségtáborában

„Nagyon büszkék vagyunk, hiszen az átalakulás óta még egy év sem telt el, ezt a tendenciát figyelembe véve, mind a teljes hallgatottságban, mint a fiatalabb célcsoportoknál további növekedésre számítunk. A Sláger FM távlati tervei között szerepel az 1 milliós heti hallgatottság elérése, bízunk benne, hogy a következő év első felében ezt is tudjuk teljesíteni. Ezt a célt szolgálja az is, hogy egyre több platformon vagyunk elérhetőek, nemcsak a Facebookon, de Instagramon, Youtube-on és Viberen is tarthatják velünk a kapcsolatot hallgatóink”

– nyilatkozta Ürge Dezső, a rádió vezérigazgatója.

„Az új zenei struktúránkra is pozitívan reagáltak a hallgatók, nálunk már nem nagyapáink, vagy apáink zenéje szól, hanem azok a slágerek, amelyek a mi életünkben játszottak fontos szerepet” – tette hozzá a vezérigazgató.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borítókép: Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója

Szóljon hozzá!

Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Bodolai László szerint Erdélyi Superman Zsolt magánakciója volt a videó, amivel leváltatná az Index főszerkesztőjét a NER-közeli Indamediának tanácsot adó egykori SZDSZ-es kampányguru

Erdélyi Superman Zsolt nyilvános videója szerint Dull Szabolcs helyett olyan főszerkesztőre lenne szükség az Index élén, aki „nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. Bírálja az Indexet azért is, amiért hozzájárulást kér olvasóitól az Index a működésére. A Media1 felhívta Dull Szabolcsot, valamint Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, mit szólnak a legújabb fejleményekhez.