A szamizdat Népszabadság borítója.

Profi ál-Népszabadság jelent meg

A Népszabadság egykori logójával jelent meg profi küllemű utánzata a három éve bezárt napilapnak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A 3 éve megszüntetett Népszabadság logóját használó, az egykori napilapra tördelésében erősen emlékeztető nyomtatványt, kamu-Népszabadságot hordott szét motoros futár több fővárosi szerkesztőségbe. A feladó ismeretlen volt, ahogy az újságszerűségnek sincs impresszuma, a szerzői fiktív nevek – számolt be a Népszava.

A láthatóan profin szerkesztett és gyakorlott tollforgatók által megírt pamfletben megjelenő irományok ugyanakkor egyértelműen politikai provokáció célját szolgálják, a Fidesz és a szélsőjobb ellenzékkel szembeni propagandáját tükrözik. Így az „újság” hátlapján Karácsony Gergely, Baranyai Krisztina és Soproni Tamás a jó ideje megszűnt SZDSZ logója alatt szerepelnek, a címlapon a második cikk címe: a „migráció az egyetlen esélyünk”, szövegkiemelésben a „terrorizmus a nagyvárosi lét szerves része” állítás szerepel, de az „olvasói levelek” rovatnál a „levélíró” a kommunista népbíróságok újraindítása mellett érvel – írja a Népszava.

A Népszava a kamu Népszabadság ügyében megkereste a lapot bezáró és a lap védjegyét azóta is birtokló Mediaworks Hungary-t, de ott Csermely Péter, a Mediaworks Hungary vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta, hogy nem tudnak az akcióról, tőlük nem kért senki sem engedélyt a Népszabadság nevének használatára, sőt  ha kért is volna, „nem is kapott volna”.

Csermely Péter hozzátette: elképzelhető, hogy jogi eszközökkel fognak fellépni az ál-Népszabadság ügyében.

NMHH: bárki indíthat lapot, bejelenteni ráér később

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál egyelőre azt mondták, hogy nem tudnak az újságról, nem kaptak bejelentést. Hozzátették, hogy a médiatörvény alapján Magyarország területén bárki adhat ki sajtóterméket, a kiadást követő hatvan napon belül pedig köteles bejelenteni a hivatalhoz, nyilvántartásba vétel céljából.

Az NMHH-nyilvántartásba vétel azonban nem feltétele a lapkiadás megkezdésének.

Szamizdat kiadás, balosoknak ingyen

A lap borítóján egyébként szerepel, hogy szamizdat kiadás, és hogy baloldaliak számára ingyenes. Ha a lapot a Mediaworks engedélye nélkül adták ki, akkor felmerülhet, hogy a kamu Népszabadság terjesztője védjegybitorlást követett el.

Borító: A szamizdat Népszabadság borítója. Fotó: olvasónk

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.