Népszava

Főszerkesztőt cserél a Népszava

A korábbi főszerkesztő-helyettes irányítja főszerkesztőként a Népszavát szerdától.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A korábbi főszerkesztő-helyettes, Nagy György irányítja főszerkesztőként a Népszava című napilapot szerdától, azaz mától – közölte a napilap kiadója a Media1-hez is eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint az újságot két és fél éve vezető Horváth Gábor a külpolitikai rovat vezetését veszi át főszerkesztőként.

Horváth Gábor 2017 májusában nehéz helyzetben vállalta el a szerkesztőség irányítását, és sikerrel stabilizálta azt. A legutóbbi tulajdonosváltás után most visszatér eredeti hivatásához, a külpolitikai újságíráshoz – idézi a közlemény Mátray Mihályt, a kiadó ügyvezetőjét.

A kiadó vezetője azt is jelezte: a majd 150 éves napilap életében újabb fejezet kezdődik, a tulajdonos azt szeretné, ha a Népszava tovább növelné piaci részesedését a nyomtatott újságok és az online portálok között egyaránt.

A Népszavát idén áprilisban adta el Puch László volt MSZP-s pénztárnok Leisztinger Tamás nagyvállalkozónak.

További sajtópiaci hírek találhatók a Media1 sajtó rovatában.

Borító: A Népszava egy korábbi lapszáma. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.