A Pro TV stúdiója

Románia legnézettebb tévécsatornája is a Telenor tulajdonosához kerül

A Pro TV és több más testvércsatorna is a Petr Kellner cseh milliárdos által birtokolt PPF befektetési alapnál landol.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1-en korábban már mi is beszámoltunk, a Telenor Magyarországot is tulajdonló cseh PPF csoport megvásárolja a Central European Media Enterprises (CME) nevű, televíziós csatornák tucatjaival rendelkező médiavállalkozást az amerikai AT&T amerikai telekommunikációs cégtől.

Mivel az 1995 óta működő Pro TV csatornát és az ehhez tartozó kisebb adókat (PRO 2, PRO X, PRO Cinema, PRO Gold) is a megvásárlás tárgyát képező CME működteti, sőt a Moldovai Köztársaságban is sugároznak a Pro TV International révén, így a CME tulajdonosváltásával Románia legnépszerűbb csatornája is új kézbe kerül. Emellett a CME csatornaportfólióval rendelkezik egyébként  Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Bulgáriában is.

A kelet- és közép-európai televíziókat üzemeltető CME-t a sajtóhírekben megjelent becslések szerint 2,1 milliárd dollár körüli összegért vásárolják meg. A tranzakció még meghiúsulhat, mivel még versenyhatósági jóváhagyások szükségesek hozzá.

A CME öt országban mintegy 30 televízióadóval rendelkezik. A CME nyeresége 2019 harmadik negyedévében 41,40 millió dollár körül alakult.

Borító: A Pro TV stúdiója. Fotó: Facebook 

Szóljon hozzá!

Somossy Barbara; Forró Bence; Rátonyi Krisztina; Fodor Imre, a Balatoni Nyár műsorvezetői

Új műsorvezetőkkel tér vissza a Balatoni Nyár

Június 15-én indul a megújuló Balatoni Nyár című magazinműsor, mely délelőttönként várja majd a nézőket a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Bejelentették a műsorvezetőket és a többi részletet.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!