fbpx
A Pro TV stúdiója

Románia legnézettebb tévécsatornája is a Telenor tulajdonosához kerül

A Pro TV és több más testvércsatorna is a Petr Kellner cseh milliárdos által birtokolt PPF befektetési alapnál landol.

Mint arról a Media1-en korábban már mi is beszámoltunk, a Telenor Magyarországot is tulajdonló cseh PPF csoport megvásárolja a Central European Media Enterprises (CME) nevű, televíziós csatornák tucatjaival rendelkező médiavállalkozást az amerikai AT&T amerikai telekommunikációs cégtől.

Mivel az 1995 óta működő Pro TV csatornát és az ehhez tartozó kisebb adókat (PRO 2, PRO X, PRO Cinema, PRO Gold) is a megvásárlás tárgyát képező CME működteti, sőt a Moldovai Köztársaságban is sugároznak a Pro TV International révén, így a CME tulajdonosváltásával Románia legnépszerűbb csatornája is új kézbe kerül. Emellett a CME csatornaportfólióval rendelkezik egyébként  Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Bulgáriában is.

A kelet- és közép-európai televíziókat üzemeltető CME-t a sajtóhírekben megjelent becslések szerint 2,1 milliárd dollár körüli összegért vásárolják meg. A tranzakció még meghiúsulhat, mivel még versenyhatósági jóváhagyások szükségesek hozzá.

A CME öt országban mintegy 30 televízióadóval rendelkezik. A CME nyeresége 2019 harmadik negyedévében 41,40 millió dollár körül alakult.

Borító: A Pro TV stúdiója. Fotó: Facebook 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások