fbpx
Karas Monika, az NMHH elnöke az óbudai hírközlési labor avatóján 2019. október 18-án

Hírközlési labort avattak az Óbudai Egyetemen

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán adta át az NMHH elnöke pénteken a legújabb hírközlési labort.

A hírközlési labor nagy teljesítményű számítógépparkjának összeállításakor a hatóság az egyetem már meglévő gépeivel együtt egy strukturált hálózatot alakított ki, ami elsősorban széles sávú hálózatok biztonsági fejlesztését szolgálja majd – derül ki a hatóság közleményéből.

„Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara olyan hely, ahol a hálózatokból további hálózatokat építenek. Jóval több ez mint műszaki feladat: a hírközlés a legemberibb dolgok egyike: az ember társas lényként hálózatokban él, és további hálózatokat alkot. Az életünk akkor teljesedik ki, ha egyéni és közösségi hálózatai egyaránt rendezettek, minőségiek és jól működnek” – idézi a közlemény Karas Monikát, az NMHH elnökének pénteki szavait.

Karas Monika egyúttal kifejezte reményét, hogy az átadott hírközlési labor nemcsak a hálózati biztonság tesztelésének, de az erről szóló tudás és a hírközlési szakemberek új generációjának is új csomópontja lesz.

Az átadón Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora is felszólalt. Mint elmondta, a kar jogelődje, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Műszaki Főiskola idén ötvenedik jubileumát ünnepli. Ehhez méltó esemény az új hírközlési labor átadása, ahol a hallgatók már a digitális ipar és az ipar 4.0 jegyében olyan munkát végezhetnek, ami tovább öregbíti a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar nevét.

Karas Monika és Kovács Levente
Karas Monika és Kovács Levente. Fotó: NMHH

Az NMHH az idén Győrben és a budapesti Puskás Tivadar Hírközlési Technikumban átadott laborokat megelőzően 2012 óta tizenegy alkalommal adott át egyetemi médiaműhelyeket. A hatóság célja mindegyikkel pontosan ugyanaz: kortárs, a világ legjobb oktatási intézményeivel is versenyképes technológiát biztosítani a diákok számára.

Borító: Karas Monika, az NMHH elnöke az óbudai hírközlési labor avatóján 2019. október 18-án. Fotó: NMHH

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások