Karas Monika, az NMHH elnöke az óbudai hírközlési labor avatóján 2019. október 18-án

Hírközlési labort avattak az Óbudai Egyetemen

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán adta át az NMHH elnöke pénteken a legújabb hírközlési labort.

A hírközlési labor nagy teljesítményű számítógépparkjának összeállításakor a hatóság az egyetem már meglévő gépeivel együtt egy strukturált hálózatot alakított ki, ami elsősorban széles sávú hálózatok biztonsági fejlesztését szolgálja majd – derül ki a hatóság közleményéből.

„Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara olyan hely, ahol a hálózatokból további hálózatokat építenek. Jóval több ez mint műszaki feladat: a hírközlés a legemberibb dolgok egyike: az ember társas lényként hálózatokban él, és további hálózatokat alkot. Az életünk akkor teljesedik ki, ha egyéni és közösségi hálózatai egyaránt rendezettek, minőségiek és jól működnek” – idézi a közlemény Karas Monikát, az NMHH elnökének pénteki szavait.

Karas Monika egyúttal kifejezte reményét, hogy az átadott hírközlési labor nemcsak a hálózati biztonság tesztelésének, de az erről szóló tudás és a hírközlési szakemberek új generációjának is új csomópontja lesz.

Az átadón Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora is felszólalt. Mint elmondta, a kar jogelődje, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Műszaki Főiskola idén ötvenedik jubileumát ünnepli. Ehhez méltó esemény az új hírközlési labor átadása, ahol a hallgatók már a digitális ipar és az ipar 4.0 jegyében olyan munkát végezhetnek, ami tovább öregbíti a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar nevét.

Karas Monika és Kovács Levente
Karas Monika és Kovács Levente. Fotó: NMHH

Az NMHH az idén Győrben és a budapesti Puskás Tivadar Hírközlési Technikumban átadott laborokat megelőzően 2012 óta tizenegy alkalommal adott át egyetemi médiaműhelyeket. A hatóság célja mindegyikkel pontosan ugyanaz: kortárs, a világ legjobb oktatási intézményeivel is versenyképes technológiát biztosítani a diákok számára.

Borító: Karas Monika, az NMHH elnöke az óbudai hírközlési labor avatóján 2019. október 18-án. Fotó: NMHH

Szóljon hozzá!