D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője

D. Bányász Gergő az InfoRádióhoz igazolt

Korábban a hvg.hu-nál vezette a belpolitikai rovatot, azt megelőzően a HírTV-nél volt belpolitikai főszerkesztő.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Október közepétől felelős szerkesztő lett a budapesti vételkörzetű hírrádiónál, az InfoRádiónál D. Bányász Gergő, a hvg.hu belpolitikai témákkal foglalkozó Itthon rovatának volt szerkesztője – értesült a Media1.

Az InfoRádióhoz történő igazolását péntek délután az újságíró is megerősítette telefonon a Media1-nek.

D. Bányász Gergő idén július végén, 7 hónap után távozott a hvg.hu-tól, ahol maga kezdeményezte a váltást. D. Bányász Gergő a hvg.hu előtt a még nem kormányzati befolyásolás alatt álló HírTV belpolitikai főszerkesztője volt, ahonnan tavaly közvetlen kollégájával, Szöllősi Györgyi műsorvezetővel egyszerre bocsátották el.

Bár D. Bányász a pályájának nagy részét újságíróként és televíziósként töltötte, de nem ismeretlen számára a rádió sem, hiszen dolgozott már a Kossuth Rádióban, ahol az Ütköző című műsornak volt felelős szerkesztője.

D. Bányász Gergő volt kollégája, Szöllősi Györgyi egyébként ugyancsak mostanában kezd új munkahelyén: az ATV-nél lesz műsorvezető.

D. Bányász Gergő médiás karrierje 1994-ben a Mai Nap parlamenti tudósítójaként kezdődött, majd a Magyar Hírlap és az MTV, A Hét című műsorának szerkesztő-riportereként, később a Népszava tudósítójaként, majd a TV2 riportereként is dolgozott. 2006 és 2015 között az MTV-nél volt, dolgozott a Híradónál és az Este műsorvezetőjeként is. 2008 és 2015 között az Este és a Parlamenti Napló felelős szerkesztője és parlamenti stábvezetője volt,  ezután lett az Ütköző című műsor szerkesztője. 2015-ben került a HírTv-hez, ahol olyan műsorokért felelt belpolitikai főszerkesztőként 2018 tavaszáig mint a Magyarország élőben, a Lapzárta, a Főszerkesztők klubja, a Csörte, a Civil kaszinó, a Newsroom, az Elmúlt8év.

D. Bányász Gergő 2001-ben és 2003-ban az év parlamenti tudósítója volt.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának volt vezetője, az InfoRádió új felelős szerkesztője

Szóljon hozzá!