fbpx
Máth András, DKT

Távozik Máth András, az IAB Hungary ügyvezetője, meg is van az utódja

Fináczy Dóra váltja Máth Andrást a médiavállalatokat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, és az online hirdetési piacon tevékenykedő egyéb cégeket összefogó IAB Hungary, a digitális reklámpiac legnagyobb szakmai szervezetének ügyvezetői pozíciójában.

„Fináczy Dóra energikus személyisége és sok éves, az online hirdetési piacon szerzett kiadói és ügyfél oldali tapasztalata garancia arra, hogy az IAB Hungary eddigi lendületét megőrizve fejlődik tovább. Az IAB Hungary operatív működtetése mellett fő feladata a munkacsoporti munka hatékonyabbá tétele, a szervezet tagjait támogató szolgáltatások fejlesztése és olyan iparági események létrehozása, amelyek segítik a kapcsolatépítést és a szakmai tájékozódást”

– így nyilatkozott Sopov István, az IAB Hungary reklámszakmai szervezet elnöke a szervezet élén történő ügyvezetőváltása kapcsán.

Fináczy Dóra, az IAB Hungary új ügyvezetője
Fináczy Dóra, az IAB Hungary új ügyvezetője

A Máth Andrást váltó Fináczy Dóra tizenöt éves online szakmai pályafutását projektmenedzserként kezdte, majd 2007-től a Sanoma Media Budapest Zrt.-nél (a Central Médiacsoport elődjénél) a Startlap hirdetési vezetője volt, és az egyes médiaügynökségekkel ápolt kapcsolatokért felelt. Fináczy később az Index.hu kiadójához igazolt át, ahol négy év értékesítési munkára alapozva felépítette a cégcsoport utazási portfólióját, elindította a Travelo.hu-t. 2015-től az FHB Bank marketing főosztályát vezette. 2017-től online stratégiai és üzletfejlesztési szakértőként dolgozott. Ennek keretében a Travelo.hu működését támogató tanácsadói feladatokat – az IAB Hungary vezetése mellett – továbbra is ellátja.

„András vezetése alatt az IAB Hungary új területek felé nyitott és jelentősen – több mint 40 új taggal – bővült. Köszönjük az elmúlt két és fél év elkötelezett munkáját, sok sikert kívánunk Andrásnak a teljes elnökség és a tagság részéről”

– méltatta Sopov István a leköszönő ügyvezetőt, Máth Andrást.

Az IAB Hungary 2008 novemberében, a Magyar Reklámszövetség keretein belül létrejött szakmai szervezet, amely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) hazai képviselője, az IAB Europe tagja.

Máth András egyébként a nyáron a hazai internetes közönségmérést kontrolláló Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) éléről is távozott.

IAB Magyarország honlapja
Az IAB Magyarország honlapja

 

A jelenleg több mint száz taggal rendelkező IAB Hungary célja az online, interaktív, digitális marketing- és reklámeszközök és megoldások ismertségének, használatának és elfogadottságának növelése, a digitális marketingkommunikációs iparág fejlesztése, a digitális média további erősítése, szakmai érdekképviselet és érdekérvényesítés hazai és nemzetközi fórumokon, üzleti, társadalmi és kormányzati szervezetekben, valamint az iparági „közös hang” megteremtése, illetve a piaci szereplők, szakmai szervezetek, szakmai sajtó, szakhatóságok számára történő folyamatos, hiteles kommunikáció.

Borító: Máth András, az IAB Hungary leköszönő ügyvezetője. (Archív)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások