Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Netflix tegnap tette közzé gyorsjelentését, ami alapján nyolc év után először csökkent az amerikai előfizetőinek száma. Ráadásul a vártnál kevésbé nőtt az előfizetők száma Az Egyesült Államokon kívüli területeken.

Az előfizetők száma összesen 130 ezerrel esett Amerikában. Az Egyesült Államokon kívülről a szakértők 4,8 milliós bővülést vártak, de ebből végül 2,83 millió jött össze.

A Netflix valamennyi országot magába foglaló teljes felhasználószáma egyébként 151,6 millióra nőtt az az előző negyedéves 130,14 millióról.

A vállalat adózott eredménye a második negyedévben 270,7 millió dollár lett, ami ugyancsak visszaesésre utal, mivel az érték az előző év azonos időszakában még 384 millió dollár volt. A Netflix 4,92 milliárd dollár árbevételt ért el az üzleti év második negyedében, ami némiképp ugyancsak elmarad a várakozásoktól.

A cég vártnál rosszabb eredményei miatt a Reuters szakértői a Netflix videós streaming szolgáltatása népszerűségének csökkenését okolják, emellett azt említették, hogy a Netflixnek fokozódó verseny is kihívást okoz, hiszen olyan, szintén erős szereplők konkurens szolgáltatásaival kell megküzdenie mint például az HBO, az Amazon, az Apple, a Hulu, a Disney, az AT&T, a Google.

A Magyarországon is jelenlévő Netflix részvényeinek árfolyama az amerikai tőzsdén 12 százalékot esett a részvényesek szempontjából kedvezőtlen hírek hatására.

Borító: Caspar Camille, Unsplash

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!