fbpx
Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

A Netflix tegnap tette közzé gyorsjelentését, ami alapján nyolc év után először csökkent az amerikai előfizetőinek száma. Ráadásul a vártnál kevésbé nőtt az előfizetők száma Az Egyesült Államokon kívüli területeken.

Az előfizetők száma összesen 130 ezerrel esett Amerikában. Az Egyesült Államokon kívülről a szakértők 4,8 milliós bővülést vártak, de ebből végül 2,83 millió jött össze.

A Netflix valamennyi országot magába foglaló teljes felhasználószáma egyébként 151,6 millióra nőtt az az előző negyedéves 130,14 millióról.

A vállalat adózott eredménye a második negyedévben 270,7 millió dollár lett, ami ugyancsak visszaesésre utal, mivel az érték az előző év azonos időszakában még 384 millió dollár volt. A Netflix 4,92 milliárd dollár árbevételt ért el az üzleti év második negyedében, ami némiképp ugyancsak elmarad a várakozásoktól.

A cég vártnál rosszabb eredményei miatt a Reuters szakértői a Netflix videós streaming szolgáltatása népszerűségének csökkenését okolják, emellett azt említették, hogy a Netflixnek fokozódó verseny is kihívást okoz, hiszen olyan, szintén erős szereplők konkurens szolgáltatásaival kell megküzdenie mint például az HBO, az Amazon, az Apple, a Hulu, a Disney, az AT&T, a Google.

A Magyarországon is jelenlévő Netflix részvényeinek árfolyama az amerikai tőzsdén 12 százalékot esett a részvényesek szempontjából kedvezőtlen hírek hatására.

Borító: Caspar Camille, Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások