fbpx
CNN.com, képernyőrészlet 2019. október 4-én

A CNN nem adja le Donald Trump két kampányvideóját

Az indoklás szerint az elutasított kampányanyagok nem tényszerűek, az egyik ráadásul a CNN-t sértegeti. Egy harmadik videót viszont leadnak.

A CNN csütörtök este azzal indokolta a döntését, hogy az újraválasztási kampány két elutasított videója nem volt tényszerű. A kampány egy harmadik reklámját azonban sugározni fogják – írta az MTI.

Az egyik videó Joe Biden volt alelnök, a demokraták pillanatnyilag legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa elleni vádakkal foglalkozott, a televízió illetékesei azonban közölték, hogy e vádak nem megalapozottak, ezért nem hajlandók sugározni. Ráadásul a videóban „média-ölebekről” beszéltek, és közben a CNN műsorvezetőinek fotói láthatók.

Az amerikai hírtelevízió vezetése közölte: elfogadhatatlannak tartja a munkatársai ócsárlását.

A másik kampányanyag a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti telefonbeszélgetés kiszivárogtatójáról szólt, és a többi között megismételte Trump kijelentését, miszerint a felmentését célzó alkotmányos eljáráshoz (impeachment) szükséges vizsgálatok és az egész folyamat nem más, mint „államcsíny”.

Trump stábja szerint a CNN a Demokrata Párt pr-cége

A reklámok visszautasítása után az elnök kampánycsapata a CNN-t a Demokrata Párt pr-cégének nevezte. Tim Murtaugh kampányszóvivő közölte: a CNN Joe Biden védelmezésével foglalkozik, és ezért szerinte nem is meglepő, hogy „az igazságot kimondó reklámokat nem sugározzák”.

Csütörtökön este Joe Biden kampánya bejelentette: hatmillió dollárt szán reklámkampányra abban a négy tagállamban, ahol a jövő évben az első előválasztásokat tartják. A Biden-kampány televíziókban és internetes platformokon is zajlik majd.

(MTI nyomán)

Borító: CNN.com, képernyőrészlet 2019. október 4-én
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások