fbpx
A Volt egyszer egy Vadkelet - Emir Kusturicával című széria Jahorina Award díja, rajta Hadas Krisztina főszerkesztő nevével

Fesztiváldíjat nyert a Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával

A Spektrum Arany Juharral – a bosznia-hercegovinai Jahorina Filmfesztivál fődíjával – elismert szériája a legjobb televízióra készített dokumentumfilm lett a nemzetközi mezőnyben.

A Jahorinai Filmfesztivál díjára idén 79 alkotást jelöltek, Svédországtól Ausztrián és Szerbián át Kínáig, Japánig és az Egyesült Államokig. A díjakat Bosznia-Hercegovina filmes szakembereiből és az ország filmművészeti egyetemének professzoraiból álló zsűri ítélte oda szombaton.

A díjazott Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával című sorozatot a Spektrum tévécsatorna 2018-ban mutatta be Magyarországon, valamint a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában.

Nem ez az első fesztiválon elnyert díj, amellyel a nemzetközi filmes szakmában idén elismerik a Spektrum saját gyártását, ugyanis shortlistes a cannes-i Content Innovation Awards mezőnyében is, amelynek a díjait október 13-án ítélik oda.

A dokumentumfilmet Máté Krisztina producer és Hadas Kriszta főszerkesztő készítette a Spektrum tévécsatorna megbízásából. Az ötrészes műsor a rendszerváltás időszakát mutatja be Közép- és Kelet-Európában. Huszonöt különleges történettel ismertet meg a sorozat, az ezotéria, a divat, a pornóbiznisz, a gasztro, valamint a régi és újgazdagok világából. A Volt egyszer egy Vadkelet- Emir Kusturicával egyes részeiből kiderül, a rendszerváltást követően mi mindenre voltak hajlandók az emberek azért, hogy boldoguljanak, vagy éppen kitűnjenek a szürke hétköznapok és embertársaik közül.

Hadas Kriszta átveszi a Jahorinai Filmfesztivál díját
Hadas Kriszta átveszi a Jahorinai Filmfesztivál díját

A széria házigazdája Emir Kusturica, a világhírű és számtalan díjjal kitüntetett filmrendező, színész, forgatókönyvíró, aki maga is a 80-as, 90-es évek Közép-Kelet Európájának emblematikus figurája. A sorozat Magyarország mellett Oroszországban, Lengyelországban, Romániában, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában forgott.

A sorozat két felelős szerkesztője: Korn Anita, Kéky Kira.

A Spektrum saját gyártású sorozatai évek óta nem csupán regionális, de nemzetközi érdeklődésre is számot tartanak. A 2017-ben bemutatott Tabukról tabuk nélkül számos díjjal gazdagodott – olaszországi és mexikói sikere mellett a Jahorinai Filmfesztiválon is –, és a közelmúltban az első hazai dokumentum sorozatként megjelent az Amazon videós streaming szolgáltatásában, így az Egyesült Államokban és Kanadában is látható. A sikerre való tekintettel október 2-án, azaz ma a Tabukról tabuk nélkül második évadát mutatja be a Spektrum.

Borító: A Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával című széria Jahorina Award díja, rajta Hadas Krisztina főszerkesztő nevével
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások