fbpx
Spektrum

Magyar dokumentumfilm-sorozatok a Spektrumon

Négy sikeres, saját gyártású sorozatát is újra műsorra tűzi a Spektrum februárban.

Hétköznaponként este 23 órától ismét látható lesz a „Kicsi ország, kicsi Kína”, az „Erőszakos ember”, a „Tabukról tabuk nélkül” és a „Volt egyszer egy Vadkelet” című produkció.

A sorrendben legkorábban készült „Kicsi ország, kicsi Kína – A titkos kínai birodalom Magyarországon” című műsor azt a hazánkban élő zárt kínai közösséget mutatja be, mely közel 30 éve él velünk együtt. A nézők megismerhetik a kínai kereskedők világát, a hagyományos kínai gyógyítást, de bepillanthatnak az igazi kínai konyhába is.

Az „Erőszakos ember” Steven Pinker professzor segítségével mutatja be a minden korábbinál aktuálisabb témát, az erőszakot. Az ismeretterjesztő film négy epizódon keresztül mutatja be, hogy hogyan szövi át a mindennapokat az erőszak, és hogyan lehetséges, hogy minden benyomásunk ellenére most mégis egy békésebb világban élünk, mint korábban.

A Thuróczy Szabolccsal készült díjnyertes „Tabukról tabuk nélkül” című sorozat azokat a társadalmi tabutémákat feszegeti, mely mindenkit érdekel, hiszen a mindennapi életünk szerves részei, mégsem merünk róluk beszélni. A sorozat górcső alá veszi a halál, a gyász, a függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök témáit.

Végül a Spektrum legújabb saját gyártású dokumentumfilm-sorozata, a „Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával”, a közép-kelet európai országok rendszerváltás kori időszakát idézi fel a kor emblematikus figuráival. Az ötrészes produkció bemutatja a gasztroélet, a szexipar, a divatdiktátorok, a régi és új gazdagok, és ezotéria világának részleteit.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások