fbpx
rádió, mikrofon, stúdió

Rádiós frekvenciapályázatokat hirdetett a Médiatanács

A testület emellett eredményt hirdetett a Média Mecenatúra Programban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti üléséről kiadott sajtóanyag szerint véglegesítette a helyi Keszthely FM 92,2 MHz és körzeti Pécs 94,6 MHz frekvenciák közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat. Az ajánlatokat a keszthelyi esetében október 30-án, míg a pécsinél november 11-én lehet benyújtani, a pályázati kiírásokat ma, pénteken teszik közzé az NMHH honlapján.

A helyi vételkörzetű Encs 95,4 MHz frekvencia ugyancsak közösségi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlat alaki vizsgálata után a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázót, a Szent István Rádiót működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.

Tizennégy médiaszolgáltató kap pénzt a Médiatanácstól

A Magyar Média Mecenatúra Program közösségi médiaszolgáltatók számára kiírt műszaki pályázatának idei első fordulójában tizennégy pályázó támogatásáról döntött a Médiatanács. A nyertesek összesen 46 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Szentgál Televízió, a Füred TV, a Szentes Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a budakeszi BKTV, továbbá a fővárosban a Centrum TV, a „hatoscsatorna”, a Bonum TV és a Hegyvidék Televízió.

A közösségi rádiók közül a budapesti Magyar Katolikus Rádió 92,3 MHz és 88,6 MHz, míg a kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházi Rádió Smile fejlesztheti technikai berendezéseit.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borítókép: Alexey Ruban, Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások