fbpx
Borítókép: A HVG stábjának flashmobja a Széll Kálmán téren Budapesten 2019.04.18-án.

Szerdán indul a hvg360

Az új fizetős, prémium oldal elindulására már egy visszaszámláló óra is utal.

Korábban a Media1 számolt be arról elsőként, hogy hvg360 néven indít prémium tartalomszolgáltatást a hvg.hu és a HVG Hetilap kiadója, a HVG Zrt.

A HVG új digitális terméke fizetőkapus lesz, vagyis csak azok érhetik el a cikkeit korlátozás nélkül, akik hajlandók havi előfizetési díjat fizetni. Úgy tudjuk, hogy a hvg360 üzleti konstrukcióját úgy tervezték meg, hogy annak havi előfizetési díja ne haladja meg egy átlagos mozijegy árát. A szolgáltatást kezdetben bevezető akciós árral is igyekeznek megkedveltetni a közönséggel.

Mostanra megjelent egy visszaszámláló óra is a hvg360.hu internetes címen, ahol jelen hír élesítésekor az áll, hogy 21 óra 38 perc múlva érdemes visszatérni ugyanide.

A hvg360 visszaszámlálója
A HVG360 visszaszámlálója

Vagyis kétségkívül ekkor, szerdán indul az a hvg360 nevű fizetős szolgáltatás, amelynek elindításán a HVG egy ideje már dolgozik, és amelyhez a Google DNI pályázatából is kaptak támogatást.

Online hírmagazin, nagyobb kidolgozottsággal

A hvg360 egy online hírmagazin lesz, ezzel is az olvasók tudtára adva, hogy nem a napi szokásos hírversenyben vesz rész az oldal.

Az oldal elindítását 200 fő bevonásával A/B teszt előzte meg. A hvg360 tartalmai a továbbra is ingyenesen használható hvg.hu híroldal felől is elérhetők lesznek, de a Hvg360 radart ábrázoló logójával ellátott cikkek teljes terjedelemben ebben az esetben is csak akkor lesznek végigolvashatók, ha a felhasználó rendelkezik hvg360 előfizetéssel.

Technikailag ez úgy néz majd ki, hogy a Hvg360-os cikkek megnyílnak, de csupán néhány bekezdésnyit tud lejjebb gördíteni a felhasználó, ha még nem fizetett elő a prémium szolgáltatásra.

A hvg360.hu tartalmai többek között abban különböznek majd a hvg.hu híroldal kínálatától, hogy a hvg360 exkluzívabb témákkal jelentkezik majd, és azok részletessége is magasabb lesz, több lesz az elemzés és az olyan tartalom, amire egy klasszikus hírportál esetében nem mindig van lehetőség. A hvg360 tartalomkínálata és annak kidolgozottsági foka leginkább talán a HVG Hetilapéhoz lesz hasonlítható, kiegészülve a digitális világ adta plusz lehetőségekkel.

Úgy tudjuk, a hvg360 tartalomkínálatához nagy mértékben járul majd hozzá a HVG Hetilap is.

Ezzel összefüggő fontos tény, hogy a HVG Hetilap archívuma és a hetilap friss tartalmai az eddigi gyakorlattal ellentétben alapvetően csak az új fizetős oldalon, a Hvg360-on lesznek elérhetők.

A Media1 korábban beszámolt arról is, hogy a hvg360-on különböző új formátumokat is használ majd a HVG.

A hvg.hu felelős szerkesztője felel majd a hvg360-ért is

A hvg360 felelős szerkesztője egyébként ugyanaz a Nagy Iván Zsolt lesz, aki a hvg.hu-t is irányítja. A kettős szerep esetében azzal indokolható, hogy így szorosabb együttműködés alakítható ki a két digitális szerkesztőség között.

Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu és a hvg360.hu felelős szerkesztője
Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu és a hvg360.hu felelős szerkesztője

Az azonos felelős szerkesztő személye teszi lehetővé azt, hogy az esetleges tartalomduplikálás elkerülhető legyen, illetve Nagy Iván Zsolt fogja koordinálni, hogy az adott tartalom fizetős formában az új prémium oldalon, mélyreható feldolgozás mellett, vagy inkább a hvg.hu-n, egyszerűbb tálalásban legyen-e elérhető.

Úgy gondolják, megérett erre a magyar piac

A Hvg360 logójában a pásztázó radar is arra utal majd, hogy az új oldal sokféle témával foglalkozik, és igyekszik minél alaposabban, elmélyültebben beszámolni Magyarország és a világ történéseiről. A médiavállalat eközben nem hanyagolja el a hvg.hu-t sem, sőt ennek stábját ugyancsak megerősítik.

A HVG-nél úgy gondolják, a HVG Hetilap, a hvg360.hu és a hvg.hu egymást jól kiegészítheti. Egy informátorunktól korábban azt hallottuk, hogy a médiavállalat szerint a fizetős üzleti modell egyre inkább teret nyer az online világban, és ehhez mostanra elég érettnek gondolják a magyar piacot is. A HVG tehát abból indul ki, hogy van egy olvasói csoport, amelyik hajlandó pénzt áldozni egy megbízható termékért, amely számukra részletes háttérinformációkat nyújt, elmagyaráz dolgokat.

Hogy ez valóban így van-e, az a hvg360.hu holnapi elindítása után kiderül majd.

Frissítés 2019.09.18.

Elindult ma a hvg360, melynek indulása kapcsán további részletek is kiderültek. További részletek az új fizetős oldal indulása kapcsán ide kattintva érhető el.

Borítókép: A HVG stábjának flashmobja a Széll Kálmán téren Budapesten 2019.04.18-án. Fotó: HVG/Máté Péter
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások