Nyerges Zsolt

Elhalt a volt Közgép-elnök, Nyerges Zsolt alapította Olaj TV

Bár júniusban még úgy volt, csak nyári szünetre megy, továbbra sem üzemel az Olaj TV, a Fidesz-közeli üzletember által 2017-ben elindított internetes sporttévé, melynek egyik partnere számolt be a fejleményekről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„In memoriam Olaj TV– ezzel a címmel közölt hírt elsőként a vlv.hu, azaz a vízilabda-válogatott életét Kemény Dénes szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda Szövetség volt elnökének kezdeményezésére 2007 óta nyomon követő honlap. A vlv híre szerint:

„Elhalt egy nagyszerű kezdeményezés, tulajdonosváltás miatt megszűnik az Olaj TV. Valószínűleg ez az első súlyos következménye annak, hogy a szolnoki Nyerges Zsolt kivonult a sportéletből.”

Az Olaj Tv elindításáról 2017 novemberében az MTI is beszámolt. Az Olaj TV egy Szolnokról működtetett internetes sporttelevízió és híroldal volt.

A médium célja az volt, hogy még több emberrel ismertesse meg a megyeszékhely három ismert sportklubját, a Szolnoki MÁV FC-t, a Szolnoki Olaj KK-t és a Szolnoki VSC-t.

Nyerges Zsolt és az alapítványok

A korabeli hírekből ismert az is, hogy a vállalkozás létrehozása Nyerges Zsolt Fidesz-közeli üzletember nevéhez fűződik. Nyerges korábban a Simicska Lajos-féle, sokáig kormány-kedvenc Közgépnek volt az elnöke. De Nyerges médiavállalkozóként is ismert volt, hiszen Nyerges lett tavaly nyáron egy időre a HírTV tulajdonosa is, ám több más médiavállalkozóhoz hasonlóan végül úgy döntött, átadja a HírTV-t a Fidesz-közeli médiaholdingnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA).

Ami a 2017 novemberében indított Olaj Tv-t illeti, az oldal profilja a foci, a kosárlabda és a vízilabda volt, élő közvetítésekkel, riportokkal, szöveges és képi információkkal, teljes meccsfelvételek közzétételével szolgálta e három sportág szerelmeseit. A vlv.hu – mely partnere is volt az Olaj TV-nek – megfogalmazása szerint az Olaj TV „igazi ritkaság, unicum volt a mai sportéletben és médiában egyaránt”.

Az Olaj TV alapítója sportvagyonokat adott át

A megszűnés kapcsán felidézték: Nyerges Zsolt idén márciusban bejelentette, hogy több milliárd forint értékű sportvagyont ad át Szolnok város önkormányzatának. (Hivatalosan: alapítványának kuratóriumi döntése alapján történt a változás.)

Tavasszal még nagy erőkkel kerestek hirdetőt, szponzort, a médiaajánlat azonban most már nem olvasható az oldalukon, hiszen nem tudnak mit ígérni a potenciális partnernek. A szöveges és (mozgó)képi újságírást pedig anyagiak hiányában befejezték. A vlv hozzátette: az új tulajdonos szerint nincs igény az Olaj TV-re.

olaj tv

Az Olaj TV oldalát megnyitva egyébként elsőre még úgy tűnik, hogy csak időleges a búcsú, ugyanis júniusban közöltek egy írást „Nyári búcsú” címmel. Ezen írás szerint akkor még csak a szezontól köszönt el a szerkesztőség, „az őszi Nagy Találkozások reményében”.

Ám a vlv szerint ilyen találkozás most nem lesz, mert bár az internetes oldal ugyan működik, az archív anyagok megtekinthetők, de már nem frissül semmi, élő közvetítés sincs. Pedig már itt az ősz.

Borítókép: Nyerges Zsolt Orbán Viktor társaságában az ATV felvételén.

Szóljon hozzá!