fbpx
facebook

A Facebook újságírókat toboroz, hírekben erősít

A közösségi portál más nagy hírügynökségekkel karöltve saját hírcsatornával szeretne harcba szállni az álhírgyárakkal szemben.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Newswire néven új lapfület tervez a Facebook. Ez a jövőben olyan információkat, fényképeket és videókat gyűjtene, amelyeket hírügynökségek, médiaoldalak, vagy akár magánszemélyek tettek közzé. Vagyis hír téren erősítene a népszerű közösségi oldal.

A projekt kutatási és információforrásként is szolgálna a média és a nagyközönség számára.

A Facebook kész fizetni a hiteles hírekért

Ebből a célból a Facebook kész több millió dollárt is hajlandó áldozni, hogy például a Washington Post, a Bloomberg, a Dow Jones és a New York Times tartalmait publikálhassa. Legalábbis a The Wall Street Journal információi szerint ezek médiumok már tárgyaltak is a tech-céggel az üzletről.

A közösségi portál ezenkívül együttműködik a Storyful közösségimédia-hírügynökséggel, amelyet a Rupert Murdoch fémjelezte News Corp támogat, és ahol a Storyful szerkesztői felelnek a hozzászólások, hírek, információk kiválasztásáért és szerkesztéséért.

Andy Mitchell, a Facebook médiaigazgatója a hálózat óriási olvasópotenciáljára hivatkozik: az újságírók és a médiavállalatok ma már a közösségi háló fontos részét képezik.

Az új hírszolgáltatás kihívást jelenthet a rövid tartalmakat megosztó szolgáltatások, például a Twitter vagy a Reddit számára is, mivel a Facebook nagy hangsúlyt fektet a napi, illetve az azonnali hírek közlésére.

Újságírókat keresnek

A techcég karrieroldalára már egy hirdetés is kikerült, amelyben azokat az újságírókat (illetve tartalomkurátorokat) keresik, akik majd ezt a fület tartalommal töltik meg.

„Olyan tapasztalt újságírókat keresünk, akik segítenek megtalálni a legfontosabb híreket. Az ideális jelöltnek jó érzéke van ahhoz, mik a releváns hírek és elkötelezett a legfrissebb történések iránt. Bizonyítottan képes nagy nyomás alatt dolgozni, megfelelő döntéseket hozni és együttműködni a partnerekkel, valamint a kollégákkal szerte a világban”

– olvasható az álláshirdetésben, mely arra is kitér, hogy a pozíció betöltéshez felsőfokú diploma és legalább ötéves szakmai tapasztalat szükségeltetik.

Borító: Facebook. Fotó: Pexels
Szóljon hozzá!