fbpx
Startlap Utazás

Felújította a Startlap az utazós rovatát

A 2007-ben indított Startlap Utazás teljesen megújult formában működik tovább.

Közleményben jelentette be a Central Médiacsoport digitális üzletága, hogy új, utazás témájú rovat indult a Startlap ernyője alatt, Startlap Utazás néven. A megfogalmazás  azonban valójában úgy lenne pontos, hogy a Startlap teljesen átalakította a web.archive.org szerint már legalább 2007 óta működő Startlap Utazás elnevezésű aloldalát, melyet önálló, néhány fős szerkesztői csapattal működtet.

A megújított rovat a nagy utazók, nagy sztorik, avagy autentikus világjárók szemüvegén keresztül mutatja be a hazai és külföldi ajánlott úti célokat. Tartalmaikkal a valódi élményeken alapuló utazási tippek iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani, méghozzá a témában jártas, közkedvelt utazók, bloggerek bevonásával.

A Startlap Utazás szerkesztőinek célja, hogy az olvasók úgy érezzék, mintha egy helybéli kalauzolná őket végig és adna hasznos tanácsokat az adott desztináció legjobb helyein, legyen szó egy ázsiai utazásról vagy egy belföldi kirándulásról, például egy egyszerű barangolásról a Bükkben.

A közlemény szerint a szerzők csak olyan helyekről írnak úti kalauzt, ahol valóban jártak is, vagy olyan embereket kérdeznek meg, akiknek személyes élményük van az adott úti célról. A vendégszerzők között szerepel többek között Steiner Kristóf, az eddig 124 országot bejáró Travellina és Hortobágyi Rántott Vombat is.

„Célunk, hogy az olvasók olyan tippeket is kapjanak, amelyek túlmutatnak a hagyományos útleírásokon; a mainstream desztinációk mellett különleges utazási lehetőségekről is tájékozódhatnak az utazni vágyók. Exkluzív beszámolókkal is készülünk a világ legkülönlegesebb helyeiről, de olyan hasznos, praktikus tanácsokkal, ötletekkel is ellátjuk az utazókat, amelyek elengedhetetlenek számukra” – nyilatkozta a Startlap Utazás indulásáról Kánya Andrea, a rovat tartalmi felelőse.

A Startlap Utazás induló cikkeit olvasva megtudhatjuk, hogyan él egy magyar lány Playa del Carmenen, megismerhetjük a módszert, hogyan válogathatunk a legolcsóbb repülőutak között, de akár arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy miért érdemes Poroszlón nyaralni.

Travellina bemutatja Amszterdamot, és tippeket kapunk egynapos túrákra is német városokba, az Itthon, Világ, Tippek és Élmény alrovatokban pedig további témák találhatók.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások