Donald Trump amerikai elnök

Trump tart a Google-től

Az Egyesült Államok elnöke szerint a Google azon van, hogy ő veszítsen a 2020-as választásokon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

„Nézzék csak meg, mire készül a Google a 2020-as választásokon” – írta Donald Trump amerikai elnök a keddi Twitter-bejegyzései egyikében, és mellékelt a Fox televízióban hétfő este elhangzott két beszélgetést.

Az egyik interjúban a Google volt munkatársa, Kevin Cernekee mérnök arról beszélt, hogy amikor 2016-ban Donald Trump megnyerte az elnökválasztást, „a Google vezetői a szó szoros értelmében elsírták magukat, és miközben könnyeiket törölgették, megfogadták, hogy ez  még egyszer nem történhet meg, és Trump vereségének biztosítása érdekében minden hatalmukat és erőforrásukat bevetik”.

A másik interjúban a több újságírói díjjal kitüntetett oknyomozó riportert és írót, Peter Schweizert szólaltatta meg a műsorvezető.

Schweizer megerősítette, hogy igaz lehet, amit Cernekee elmondott. Ennek alátámasztására felidézte, hogy a 2016-os elnökválasztási folyamat során a Google a Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelöltre vonatkozó negatív dolgokat bizonyítottan elhallgatta, míg a Donald Trumpra vonatkozó negatívumokat felerősítette. Schweizer szerint ugyan a Google jövőre nem követi el ugyanezt a hibát, de hangsúlyozta, erre az lehet a biztosíték, hogy az igazságügyi minisztérium szorosan figyelemmel kíséri a kaliforniai tech-cég tevékenységét a választási időszakban.

Donald Trump még két Twitter-bejegyzést szentelt a Google-nak. Az egyik írásban is megismételte Peter Schweizer szavait, vagy legalábbis egy részüket. „Ez nagyon is törvénytelen volt” – kommentálta a Google három évvel ezelőtti gyakorlatát.

Majd Trump hozzátette, hogy „nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a Google-t”.

Másik bejegyzésében az elnök arra emlékeztetett: nemrégiben az Ovális Irodában járt Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója, és arról biztosította őt, hogy elismeri a kormányzat munkáját, és a cég egyáltalán nem tervezi „a 2020-as választások elleni törvényellenes felforgató tevékenységet”.

Trump hangsúlyozta: ez számára nagyon is jól hangzott, mindaddig, amíg nem látta a Cernekee-vel készült interjút.

(MTI)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Sere Péter, a Zemplén TV ügyvezetője

A Médiatanács 12 évet adott a Zemplén TV-nek

A Médiatanács eddig mindig évente hosszabbította meg a Zemplén Televízió médiaszolgáltatási jogosultságát, de most egy „történelmi szerződéskötésnek köszönhetően” 2032-ig tovább üzemelhet a tévé.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!