rádió, mikrofon

Rádiós pályázatokkal is foglalkozott a Médiatanács

Közzétették több rádiós frekvenciapályázat felhívását, valamint eldőlt, mely médiumok kapnak rezsitámogatást.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A jelenleg szeptember 3-ig tanácskozási szünetet tartó NMHH Médiatanács múlt hét keddi, idén nyári utolsó normál üléséről végül mégis kiadott ma kora este egy közleményt az NMHH, ez alapján a Médiatanács közel 19 millió forintot ítélt meg négy közösségi médiaszolgáltatónak működési és üzemeltetési költségeik támogatására a Magyar Média Mecenatúra Program keretében kiírt pályázat idei negyedik, egyben utolsó fordulójában.

A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a vecsési WTV és a Nagykállói Televízió. A rádiók közül a budapesti Trend FM és Manna FM pályázott sikeresen a pénzre.

A Médiatanács véglegesítette és honlapján csütörtökön, valamint pénteken közzétette a Miskolc 95,1 MHz körzeti frekvencia és az Encs 95,4 MHz helyi frekvencia közösségi, valamint a Körmend 99,8 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat.

Az ajánlatokat a felhívásokban meghatározott, egy-egy szeptemberi napon lehet majd benyújtani. Bár az NMHH Médiatanács szeptember 3-ig szabadságát tölti, a testület honlapján augusztus 5-én közzéteszik véleményezésre a helyi Szombathely 97,1 MHz frekvencia közösségi és a Szentes 106,1 MHz kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásainak tervezetét.

A Médiatanács múlt heti üléséről a jegyzőkönyv alapján korábban már megírtuk, hogy büntetést szabtak ki az RTL Klub és a HírTV médiaszolgáltatóira, továbbá engedélyezték, hogy a Rádió 1 frekvenciát váltson Győrben, vélhetően a Best FM indulását elősegítendő.

A TV2 bírság nélkül megúszta, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásáról kiegyensúlyozatlanul tájékoztatott tavaly, ugyanis a Médiatanács úgy határozott, mindössze egy közleményt kell beolvasniuk vagy Ujhelyi István MSZP-s politikus álláspontját közzétenni.

Az NMHH a Media1 érdeklődésére megerősítette, hogy Tafferner Éva rendőr őrnagy, a BRFK volt sajtófőnöke és a bűnmegelőzési osztály egykori vezetője kommunikációs igazgató lett az NMHH-nál. Kérdésünkre azt mondták, Tafferner Éva elődje szülési szabadságra ment.

A Médiatanács egyébként megvizsgálta a múlt évre vonatkozó beszámolási kötelezettség teljesítését az arra kötelezett helyi, körzeti és kisközösségi rádiók, illetve televíziók körében. A testület 29 szolgáltató esetében állapított meg jogsértést, 16 szolgáltató néhány tízezer forintos bírságot kapott, 13-at pedig felhívásban szólított fel a testület a jogkövető magatartásra.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: Unsplash.com

Szóljon hozzá!