fbpx
rádió, mikrofon

Rádiós pályázatokkal is foglalkozott a Médiatanács

Közzétették több rádiós frekvenciapályázat felhívását, valamint eldőlt, mely médiumok kapnak rezsitámogatást.

A jelenleg szeptember 3-ig tanácskozási szünetet tartó NMHH Médiatanács múlt hét keddi, idén nyári utolsó normál üléséről végül mégis kiadott ma kora este egy közleményt az NMHH, ez alapján a Médiatanács közel 19 millió forintot ítélt meg négy közösségi médiaszolgáltatónak működési és üzemeltetési költségeik támogatására a Magyar Média Mecenatúra Program keretében kiírt pályázat idei negyedik, egyben utolsó fordulójában.

A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a vecsési WTV és a Nagykállói Televízió. A rádiók közül a budapesti Trend FM és Manna FM pályázott sikeresen a pénzre.

A Médiatanács véglegesítette és honlapján csütörtökön, valamint pénteken közzétette a Miskolc 95,1 MHz körzeti frekvencia és az Encs 95,4 MHz helyi frekvencia közösségi, valamint a Körmend 99,8 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat.

Az ajánlatokat a felhívásokban meghatározott, egy-egy szeptemberi napon lehet majd benyújtani. Bár az NMHH Médiatanács szeptember 3-ig szabadságát tölti, a testület honlapján augusztus 5-én közzéteszik véleményezésre a helyi Szombathely 97,1 MHz frekvencia közösségi és a Szentes 106,1 MHz kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásainak tervezetét.

A Médiatanács múlt heti üléséről a jegyzőkönyv alapján korábban már megírtuk, hogy büntetést szabtak ki az RTL Klub és a HírTV médiaszolgáltatóira, továbbá engedélyezték, hogy a Rádió 1 frekvenciát váltson Győrben, vélhetően a Best FM indulását elősegítendő.

A TV2 bírság nélkül megúszta, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásáról kiegyensúlyozatlanul tájékoztatott tavaly, ugyanis a Médiatanács úgy határozott, mindössze egy közleményt kell beolvasniuk vagy Ujhelyi István MSZP-s politikus álláspontját közzétenni.

Az NMHH a Media1 érdeklődésére megerősítette, hogy Tafferner Éva rendőr őrnagy, a BRFK volt sajtófőnöke és a bűnmegelőzési osztály egykori vezetője kommunikációs igazgató lett az NMHH-nál. Kérdésünkre azt mondták, Tafferner Éva elődje szülési szabadságra ment.

A Médiatanács egyébként megvizsgálta a múlt évre vonatkozó beszámolási kötelezettség teljesítését az arra kötelezett helyi, körzeti és kisközösségi rádiók, illetve televíziók körében. A testület 29 szolgáltató esetében állapított meg jogsértést, 16 szolgáltató néhány tízezer forintos bírságot kapott, 13-at pedig felhívásban szólított fel a testület a jogkövető magatartásra.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: Unsplash.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások