Facebook

Dőlt a bevétel a Facebookhoz, de elviszi a profit jelentős részét az óriási bírság

A vártnál is magasabb lett a Facebook negyedéves bevétele. Rossz hír viszont a részvényesek szempontjából, hogy jóváhagyták a céget sújtó, 5 milliárd dolláros óriásbírságot az Egyesült Államokban, ráadásul Mark Zuckerberg hatalmát korlátozó bizottságot is fel kell állítani.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A vártnál nagyobb lett a Facebook bevétele és nyeresége a második negyedévben.

A június végével záródott három hónapban a bevétel éves szinten 28 százalékkal, 16,9 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb lett a szakértők által várt 16,5 milliárd dollárnál. A bevétel növekedése felülmúlta a negyedévvel korábbi éves szintű 26 százalékot.

Az adózott eredmény 49 százalékkal, 2,6 milliárd dollárra zsugorodott az egy évvel korábbi 5,11 milliárd dollárról. A részvényarányos nyereség 1,74 dollárról 91 centre esett, számolt be az MTI.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Fotó: Facebook sajtószoba
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Fotó: Facebook sajtószoba

Az eredményt csökkentette az a 2 milliárd dollár, amit azért tett félre a Facebook, hogy majd rendezze az amerkai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) által, a Cambridge Analytica ügy kapcsán, titoksértés (adatvédelmi botrány) miatt kirótt, összesen 5 milliárd dolláros bírságot, melyről épp tegnap derült ki, hogy azt jóváhagyták, sőt egy olyan bizottságot is fel kell állítani, ami valamelyest korlátozza Mark Zuckerberg, a vállalat alapítójának óriásira nőtt hatalmát.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 1,99 dollár lett, nagyobb a szakértők által becsült 1,88 dollárnál.

A közösségi hálózatba havonta legalább egyszer belépők száma június végén 2,42 milliárd volt, az egy évvel korábbihoz képest 8 százalékkal több.

A negyedévben napi átlagban használók száma ugyancsak 8 százalékkal, 1,59 milliárdra emelkedett.

Facebook témájú írásainkat ide kattintva érhetik el.

Borító: freestocks.org / Pexels

Szóljon hozzá!