fbpx
gametoon hd

E-sport közvetítést nézhetnek a UPC, az Antenna Hungária és a PARISAT előfizetői

Az említett szolgáltatóknál is elérhető Gametoon HD csatorna lett a nyári Esports Balkan Leauge (League of Legends) kizárólagos közvetítője, így a magyar versenyzők küzdelme is ezen a csatornán lesz látható.

A Gametoon HD csatorna tulajdonosa vásárolta meg az Esports Balkan League (League of Legends), a legnagyobb regionális esport bajnokság nyári közvetítési jogait.

A UPC, az Antenna Hungária és a PARISAT előfizetői számára is hozzáférhető csatornán magyar csapatnak is szurkolhatnak a nézők.

Az SPI/FilmBox portfóliójába tartozó Gametoon HD az Esports Balkan Leauge (EBL) lineáris és digitális közvetítésének jogait is megszerezte. A szerződés kizárólagosságot biztosít a kábelcsatorna számára.

Az EBL az első professzionális esport bajnokság, melyben a nyolc legjobb csapat Európa tíz országából mérkőzik meg a bajnoki címért.

A világ számos országában fogható, HD minőségű tévécsatorna a videojátékok kedvelőinek szól, és az esport bajnokságokon kívül olyan saját tartalmakkal is szórakoztatja a közönséget mint a Stream Nation nevű műsora. A csatorna nyelve angol.

A közvetítési jogokat a Fortuna Esports, az esport bajnokságok szervezésében érdekelt céggel kötötte az SPI International.

A Gametoon HD nézői a világ bármely pontján élő stream-en keresztül nézhetik az EBL-t június 24. és augusztus 24. között este 7-től éjjel 11-ig.

Magyar versenyzőnek is drukkolhatnak a nézők

Az EBL ötödik idényében a versenyzők tíz országból érkeztek: Szerbiából, Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Bulgáriából, Bosznia és Hercegovinából, Macedóniából, Szlovéniából, Montenegróból és Albániából.

A nyolc csapat között megtalálható a tavalyi győztes, a bolgár Random 5, akik olyan nehéz ellenfelekkel néznek majd szembe, mint a Magyarországot képviselő WiLD, a Crvena Zvezda, az ASUS, a LevelUp, az X25, az Upper Echelon vagy éppen a The Plan. A csapatok körmérkőzéses rendszerben kétszer találkoznak egymással, ahonnan a legjobb négy jut be a kieséses szakaszba.

„Rendkívül örülünk az SPI/FilmBox-szal kötött megállapodásnak, mert a Gametoon HD-n keresztül az Esports Balkan League ötödik szezonja így minden korábbinál több nézőhöz jut el” – mondta Mihajlo Jovanović-Džaril, a Fortuna Esports alapító vezérigazgatója.

„A régió tele van nagyszerű gamerekkel, a mi célkitűzésünk pedig az, hogy reflektorfénybe állítsuk őket. Ez az együttműködés pont ezt tette lehetővé” – tette hozzá a vezérigazgató.

A League of Legends egy többszereplős internetes csataaréna játék (MOBA), amely egyben a legjátszottabb online videojáték is: havonta több száz milliószor játszanak vele világszerte. Az EBL a tizenhárom Európai Regionális Liga (ERL) egyike, melyet a League of Legends fejlesztője, a Riot Games is hivatalosan elismer.

Az idei versenysorozat 40 ezer euró összdíjazású.

E-sport témában olvasóink figyelmébe ajánljuk azt a kutatást, ami azzal foglalkozik, hogy mennyit költenek videojátékokra a magyarok.

További tévés híreket találnak a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások