fbpx
Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán

Kovács Zoltán kormányszóvivő-államtitkár-kormánybiztos főszerkesztői posztot kaphat

Zoltán Attilát, a Nimród eddig főszerkesztőjét váltaná a vadászati szaklap élén Kovács Zoltán államtitkár és vadászati kormánybiztos.

Távozik posztjáról Zoltán Attila, a Nimród című vadászati szaklap eddigi főszerkesztője, a Magasles több forrásból megerősített értesülése szerint.

A hír szerint Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot hamarosan.

Kovács Zoltán bejelentette, a Nimród lesz a vadászati világkiállítás lapja

A május 30-i keltezésű blogbejegyzésben írottak szerint Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás (a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozóján) a megnyitón bejelentette:

a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz.

A blog szerint ezt korábban nem is egyeztették a kiadó képviselőivel, ezért a kiadót is meglepte a bejelentés.

A főszerkesztő-helyettes a blog információi szerint Bors Richárd, a vadászati világkiállítást szervező iroda igazgatója lesz. A végső szót az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöksége mondja ki személyi kérdésekben.

Kovács Zoltán színvonalas vadászújságot szeretne

Miután az Index ráakadt a blogbejegyzésre, megkereste az Országos Magyar Vadászati Védegyletet, ahol az ügyvezető elnök, Pechtol János azt mondta:

Kovács Zoltán valóban szeretne „egy színvonalas, a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni ebben a két évben”, ezért elmondása szerint Kovácsék kezdeményezték, hogy 2021 decemberének végéig ők szerkesztenék a lapot.

Az elnök hozzátette: ehhez gondolja, megvan a saját stábjuk is.

A Semjén Zsolt vezette védegylet elnökségének kell kineveznie a főszerkesztőt

Az Index szerint Kovácsék tehát bejelentkeztek a lapért a vadászati védegyletnél, mivel a civil szervezet alapszabályának értelmében a Nimród nevű vadászlap főszerkesztőjét a védegylet elnöksége nevezi ki. Így tett 2009-ben is, amikor a jelenlegi főszerkesztőt, Zoltán Attilát nevezték ki. Illetve, mint laptulajdonos, a védegylet elnöksége akkor arról is döntött, hogy a kiadói jogot is Zoltán Attilához rendelik. A várhatóan összehívott elnökségnek mindkettőről kell majd döntenie – írja az Index.

Több hét múlva lehet meg a döntés

Az ügyvezető elnök azt is mondta, döntés erről eleve csak több hét múlva lehet, hiszen egyelőre még nem kaptak hivatalosan olyan beadványt, amiről szavazhatnának, ráadásul, amikor megkapják, onnan még legalább két hét, míg összehívják az elnökségi ülést.

Az elnökségben a 19 megyei elnök dönt, plusz az elnökök és a két alelnök.

Semjén Zsolt még nem mondta meg, mikorra hívják össze az ülést

A védegylet elnöke egyébként 2010 óta a vadászati szenvedélyéről híres Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, így az Index szerint nem valószínű, hogy tömegével szavaznának ellene annak, hogy átadják a vadászlapot a vadászkiállítást szervező irodának, Kovács Zoltánéknak.

A védegylet ügyvezető elnöke azt is mondta:

„Az elnök úr nem mondott még semmit (…) nyilván a dátumot is, majd ha Semjén úr visszajön, megmondja, mikorra hívjuk össze az ülést.”

Arra a kérdésre, hogy tényleg reális-e, hogy maga Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vállalná a Nimród főszerkesztői posztját, az elnök azt válaszolta, ő semmilyen hivatalos írást erről az egészről még nem látott, személyi kérdésekben pedig inkább nem szeretne tippelgetni.

A leköszönő főszerkesztőnek azt mondták, nem volt 21. századi a lapja

Az Index megkérdezte Zoltán Attilát, a Nimród jelenlegi főszerkesztőjét és kiadóját is. Az a válasz érkezett Zoltán Attilától, hogy meg tudja erősíteni az információt azzal, hogy az Országos Vadászati Védegylet elnöksége fog szavazni ebben a kérdésben néhány hét múlva.

Zoltán Attila hozzátette:

„Dr. Kovács Zoltán kormánybiztos nem a világkiállítás idejére venné át a Nimród Vadászújságot, hanem véglegesen. A megjelölt ok az, hogy a Nimród elavult, így nem felel meg a 21. század, illetve a szerveződő világkiállítás elvárásainak. Még folynak az egyeztetések, az elmondottakat nem tudom kiegészíteni.”

A Nimród vadászati újság borítója
A Nimród vadászati újság borítója

Kovács Zoltán sem tagadta

Az Index elküldte kérdéseit a főszerkesztő-várományosnak is, azaz magának Kovács Zoltán államtitkárnak is, aki annyit reagált, hogy amikor lesz mondandójuk, akkor a kellő időben tájékoztatni fognak mindenkit.

Kovács tehát nem cáfolta a hírt.

Borítókép: Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán. Forrás: Hazai Vadász, YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások