fbpx
Balaton Sound 2018

Újdonságok a Balaton Sound és a VOLT fesztiválon

A Balaton Sound egy biztonságot növelő mobilapplikációs megoldást jelentett be, a VOLT pedig számos különleges gyerekprogramot.

Digitális újdonságot jelentette be a tavaly 160 ezres látogatószámú Balaton Sound az idei évre. Az újítás lényege, hogy a Balaton Sound mobilapplikációján belül elérhető lesz egy úgynevezett SoundWatch fül, amelynek segítségével meghatározható a fesztiválozók tartózkodási helye és az alkalmazáson belül közvetlenül segítséget is kérhetnek a Safety First önkénteseitől, ha bajba kerülnének. A cél, hogy ezzel is növeljék a biztonságot.

A SoundWatch alatt a fesztiválozó a térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont. Amennyiben nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül is segítséget kérhet a SoundWatchon belül akár hívással, akár üzenetben.

SoundWatch biztonsági megoldás a Balaton Sound applikációjában
SoundWatch biztonsági megoldás a Balaton Sound applikációjában

A fesztiválon történő segítségnyújtásban az önkénteseké lesz a főszerep, a tavalyihoz képest idén kétszer annyi, összesen közel 100 Safety First önkéntes segíti majd a biztonságos fesztiválozást. A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek egy három napos tréningen vesznek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani társaiknak.

Videók előzetes jó tanácsokkal

A Safety First program keretén belül a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői felhívják a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémás esetekre. Mindannyian összeszedték a saját szakterületükhöz kapcsolódó, valamint az általuk leggyakrabban tapasztalt fesztivál-problémákat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat, valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is kint lesznek, annak érdekében, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz.

A Safety First szakértők egymással is megosztották, hogy milyen praktikákkal kerülhetők el a problémás szituációk: dr. Hevesi Kriszta tanácsai itt, dr. Zacher Gábor gondolatai itt, Lina és Panni praktikái itt, Lotfi Begi tanácsai.

Külföldiek is csatlakoztak az önkéntesekhez

Idén már külföldiek is csatlakoznak a Safety First csapathoz, ezzel is hozzájárulva a jelentős számú külföldről érkező fesztiválozó biztonságérzetéhez. A fesztivál különböző területein pedig angol nyelvű molinókon lesznek olvashatók a Safety First szakértők tanácsai, illetve a fesztiválon kapható újrahasznosítható poharakon is tréfás, ugyanakkor edukatív tanácsokkal találkozhatnak a fesztiválozók.

„A Safety First programmal célunk, hogy a fesztiválozókat a felelősségteljes szórakozásra, saját magukra és egymásra való odafigyelésre ösztönözzük nemcsak a Balaton Soundon, hanem bármely tömegrendezvényen” – mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

A Balaton Soundot július 3-7 között tartják Zamárdiban. Kedden egyébként bejelentették azt is, hogy idén először a Dreher lesz a Balaton Sound hivatalos söre, melynek a nevét az Aréna és a mellette található Chill zóna is felveszi majd. Az alkoholmentes Dreher 24-ről fotófalat és napernyős pihenőszigetet is elneveznek.

Gyerekkel is buli lesz a VOLT

A Telekom VOLT Fesztivál eközben arról tett bejelentést, hogy idén a gyerekeket is több programmal várja. Lesz fesztiváltúra, pompom party, mesejátékok, különféle kézműves műhelyek, sőt, gyerek tehetségkutató is. 12 éven aluliak számára a belépéshez elegendő csupán egy, a fesztiválról szóló rajz.

A június 26. és 29. között Sopronban megrendezendő fesztiválon a fiatalokat lufival és vattacukorral köszöntik. A fesztiváltúra során a kíváncsi gyereklátogatókat elviszik a kulisszák mögé is, és bemutatják számukra, mi van a sztárok uralta nagyszínpadon és mögötte, milyen járgányokkal építik fel a fesztivált, és hogyan kommunikálnak egymással a szervezők ekkora területen. Ehhez csupán előzetes regisztrációt kérnek a szervezők.

A Pompom party-n a szülők és gyerekek együtt táncolhatnak majd. A Kockavadászoknál lesz Lego-kiállítás, valamint rajz-és építő verseny is, a HangolÓranál pedig mindenféle hangszert ki lehet próbálni.

Külön a gyerekekhez szólnak az Aranyszamár Bábszínház előadásai is, ahogy a Világjáró marionettek című többszörös díjnyertes, világjáró, egyszemélyes produkció és a Trillmanók is, akik közös játékra és zenélésre invitálnak mindenkit a Ligetben.

Ha valaki nemcsak szemlélné, de szívesen fel is lépne a világot jelentő deszkákra, az most megmutathatja tehetségét a VOLT tehetségkutatóján. A Liget színpadon szombat délután mindenki bemutathatja, milyen ügyesen táncol, énekel, zenél vagy éppen milyen tehetséges szavaló. A produkciókat szakmai zsűri is pontozza.

A társasjátékokkal érkező Játszóház Projektnél a fiatalok azt próbálhatják ki, milyen mamutra vadászni, lehetnek seriffek a vadnyugaton, megmenthetik a világot a pusztulástól vagy óriás szörnyek bőrébe bújhatnak. Az alkotókedvűek a KACS Műhelyben készíthetik el saját akváriumukat vízi lényekkel, majd a textil bábokat életre is kelthetik saját meséjükben. A Játszóház Projekt és a KACS Műhely egész héten várja a gyerekeket, ahogy a fesztivál is.

Borító: Balaton Sound 2018. Fotó: Sandor Csudai / Rockstar Photographers
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások