fegyver

Fegyveráruházat népszerűsítettek egy újságban

A Médiatanács megbírságolta a sajtóterméket. A grémium e heti ülésén ezenkívül rádiós pályázati ügyekről és más bírságokról, például a Karc FM megbüntetéséről is határoztak, amiért nem tartotta be a hatósági szerződését.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

60 ezer forint bírságot szabott ki rendőrségi bejelentés alapján a Kaliber Magazin című sajtótermékre e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amiért a médiaszabályozás erre vonatkozó tilalma ellenére olyan, civileknek szóló hirdetést tett közzé, amely egy fegyvereket forgalmazó webáruház kínálatát, áruit népszerűsítette.

A Kaliber Magazin egyébként saját meghatározása szerint önvédelmi-, vadász, valamint katonai – és sportfegyverekkel hivatásszerűen foglalkozó emberek szaklapja. Az újság borítóin rendszeresen láthatók fegyverek.

Bírság a Karc FM-nek

Az NMHH Médiatanácsának e heti üléséről kiadott tájékoztató alapján a körzeti, közösségi Karc FM Pécs szolgáltatójára 300 ezer forint bírságot szabott ki a testület.

Az NMHH ezt azzal indokolta, hogy a rádió eltért saját megnevezésétől, továbbá a hatósági szerződésben rögzítettektől eltérően kevesebb hírt, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot tett közzé, illetve nem adott közre nemzetiségi vagy más kisebbségeknek szóló műsort sem.

A Karc FM és a Katolikus Rádió csatázik Győrben

Az NMHH Médiatanács hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót – a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t – a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után.

Meghosszabbították a rábaközi rádió jogosultságát

A szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2024. szeptember 6-ig – megújította a Médiatanács a kapuvári helyi kereskedelmi Rábaköz Rádió FM94,5 médiaszolgáltatási jogosultságát.

Szent István Rádió szól majd Kisújszálláson

A grémium a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázatán az egyedüli pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek. Fontos, hogy ez az alapítvány nevével ellentétben nem a Katolikus Rádió üzemeltetője, így a frekvencián a Szent István Rádió – Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió – Tokajjal hálózatba kapcsolódva.

Kezdődik a rádiós pályázat Sátoraljaújhelyen

A Médiatanács szerdán közzétette honlapján a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásának tervezetét.

A testület – lejáró jogosultságokra tekintettel – kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló pályázati felhívások tervezeteit fogadta el Miskolc, Szentendre és Gyomaendrőd telephelyekre. Ezt honlapján csütörtökön közzéteszi a testület.

Támogatás a XIX. Lakiteleki Filmszemle díjazottjának

A testület idén is ötszázezer forintot ajánl fel a november 27–29. közötti, ezúttal Kósa Ferenc emlékére megrendezett XIX. Lakiteleki Filmszemle különdíjára. A szemlére a filmeket krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehet nevezni október 4-ig.

Borítófotó: Sebastian Pociecha, Unsplash. A képen látható fegyver illusztráció.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

start_it_k&h_2019

Új lehetőség startupoknak

Jellemzően korai fázisban levő, minimum két fős csapatok jelentkezését várják a Start it @K&H inkubációs programba.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!