fegyver

Fegyveráruházat népszerűsítettek egy újságban

A Médiatanács megbírságolta a sajtóterméket. A grémium e heti ülésén ezenkívül rádiós pályázati ügyekről és más bírságokról, például a Karc FM megbüntetéséről is határoztak, amiért nem tartotta be a hatósági szerződését.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

60 ezer forint bírságot szabott ki rendőrségi bejelentés alapján a Kaliber Magazin című sajtótermékre e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amiért a médiaszabályozás erre vonatkozó tilalma ellenére olyan, civileknek szóló hirdetést tett közzé, amely egy fegyvereket forgalmazó webáruház kínálatát, áruit népszerűsítette.

A Kaliber Magazin egyébként saját meghatározása szerint önvédelmi-, vadász, valamint katonai – és sportfegyverekkel hivatásszerűen foglalkozó emberek szaklapja. Az újság borítóin rendszeresen láthatók fegyverek.

Bírság a Karc FM-nek

Az NMHH Médiatanácsának e heti üléséről kiadott tájékoztató alapján a körzeti, közösségi Karc FM Pécs szolgáltatójára 300 ezer forint bírságot szabott ki a testület.

Az NMHH ezt azzal indokolta, hogy a rádió eltért saját megnevezésétől, továbbá a hatósági szerződésben rögzítettektől eltérően kevesebb hírt, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot tett közzé, illetve nem adott közre nemzetiségi vagy más kisebbségeknek szóló műsort sem.

A Karc FM és a Katolikus Rádió csatázik Győrben

Az NMHH Médiatanács hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót – a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t – a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után.

Meghosszabbították a rábaközi rádió jogosultságát

A szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2024. szeptember 6-ig – megújította a Médiatanács a kapuvári helyi kereskedelmi Rábaköz Rádió FM94,5 médiaszolgáltatási jogosultságát.

Szent István Rádió szól majd Kisújszálláson

A grémium a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázatán az egyedüli pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek. Fontos, hogy ez az alapítvány nevével ellentétben nem a Katolikus Rádió üzemeltetője, így a frekvencián a Szent István Rádió – Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió – Tokajjal hálózatba kapcsolódva.

Kezdődik a rádiós pályázat Sátoraljaújhelyen

A Médiatanács szerdán közzétette honlapján a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásának tervezetét.

A testület – lejáró jogosultságokra tekintettel – kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló pályázati felhívások tervezeteit fogadta el Miskolc, Szentendre és Gyomaendrőd telephelyekre. Ezt honlapján csütörtökön közzéteszi a testület.

Támogatás a XIX. Lakiteleki Filmszemle díjazottjának

A testület idén is ötszázezer forintot ajánl fel a november 27–29. közötti, ezúttal Kósa Ferenc emlékére megrendezett XIX. Lakiteleki Filmszemle különdíjára. A szemlére a filmeket krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehet nevezni október 4-ig.

Borítófotó: Sebastian Pociecha, Unsplash. A képen látható fegyver illusztráció.

Szóljon hozzá!