Central Médiacsoport

Változás a Central Médiacsoport felsővezetésében

A Central Médiacsoport eddigi terjesztési igazgatója nyugdíjba vonul, az új vezető a HVG-től érkezik. A médiacég fejlesztésekre készül a lapterjesztés kapcsán.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Tóbiás Andrea lett a Central Médiacsoport stratégiai terjesztési igazgatója – közölte a médiavállalat.

A médiavállalat jelezte: a terjesztési-előfizetési terület szerepe kulcsfontosságú az olvasópiaci árbevétel stabilitásában, ezért a közeljövőben ezen a területen stratégiai fejlesztésekre készül a médiacsoport.

A Nők Lapját, a Bestet, a Story Magazint, az ELLE-t és több más, főleg női magazint megjelentető Central Médiacsoport hozzátette: a korábbi terjesztési igazgató, Somlainé Szlávik Éva közelgő nyugdíjazásával párhuzamosan a Central Médiacsoport megkezdi a terjesztési terület átadását és újjászervezését.

Tóbiás Andrea május elejétől látja el a stratégiai terjesztési igazgatói feladatokat felsővezetői munkakörben Lipták Tímea üzletág-igazgató vezetésével. A jövőben a hagyományos árusterjesztési és előfizetési feladatok irányítása mellett az igazgatóság munkájához tartozik a nyomtatott magazin és digitális bevételi csatornák további építése, és azok összehangolása is.

Tóbiás Andrea, a Central Médiacsoport új stratégiai terjesztési vezetője
Tóbiás Andrea, a Central Médiacsoport új stratégiai terjesztési vezetője

„A különböző platformokon megjelenő tartalmak eljuttatása az olvasókhoz ma már nem egyszerűen logisztikai kérdés. A tartalomértékesítésből származó árbevétel stabilizálása stratégiai feladat minden kiadóvállalat számára. A siker elengedhetetlen feltétele egy olyan integrált szemlélet, ahol a tartalom előállítása, a termékfejlesztés, a kommunikáció és a disztribúciós csatornák egységben tudnak működni az olvasók hatékony elérése, megszólítása, és vásárlókként való megtartása érdekében”

– nyilatkozta az új stratégiai terjesztési igazgató a kinevezése kapcsán.

„Nagyon örülünk, hogy Andrea személyében olyan szakember érkezik a most létrehozott terjesztési stratégiai pozícióba, akinek tapasztalatára a terjesztési feladatok dinamizálásában, az adatalapú terjesztési rendszer kialakításában és a digitális előfizetési rendszer továbbfejlesztésében egyaránt építhetünk”

– tette hozzá Lipták Tímea, a Central Médiacsoport üzletág-igazgatója.

A HVG-től érkezik az új vezető

Tóbiás Andrea 2011-től nyolc éven át irányította a HVG Kiadó Zrt. terjesztési és marketing területeit. (Márciusi hírünk szerint a HVG-nél Szauer Tamás lett Tóbiás Andrea utódja.)

Az új centrálos felsővezető 2001 és 2004 között már dolgozott az akkor még Sanoma nevet viselő cégnél: ő felelt a vállalat üzleti lapcsoportjának marketingtevékenységéért, majd a gyógyszeriparban és bankszektorban is szerzett termék- és marketingmenedzsment tapasztalatokat.

Borítókép: A Central Médiacsoport épülete Budapesten, a Montevideo utácban. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!