fbpx
Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Megbírságolták a TV2-t a választási eljárási törvény megsértéséért

Elszáll a vállalat tavalyi közel 1,7 milliárd forint nyereségéből 7,45 millió forint, mert csak a Fidesz...

Megsértette a TV2 a választási eljárásról szóló törvényt, ezért 7,45 millió forint bírságot kapott a kormányközeli médiavállalat a Nemzeti Választási Bizottságtól.

Az NVB azért büntetett, mert a Tények című műsorban a Fidesz aránytalanul több megjelenési lehetőséget kapott, mint más pártok – írja a hvg.hu.

Az NVB összesen tíz műsort vizsgált, amelyben az EP-kampánnyal kapcsolatos hírek voltak. Tizenkilenc másik híradást nem vettek figyelembe, mert azok vagy a kormány tevékenységéről szóltak, vagy a kampánnyal össze nem köthető hírekről.

A hvg.hu emlékeztetett: a Kúria már korábban elmarasztalta a tévét, mert csak azt tudósította, hogy a Fidesz összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat az EP-választás előtt, de arról nem számolt be, hogy velük együtt a Jobbik és a Momentum is megtette ezt. Majd az NVB is bírságolt, mert a TV2 nem tette közzé a büntetés szövegét. De azért is megbüntették a tévét a napokban, mert csak a Fidesz kampányüzenetét közölte.

A 7,45 millió forint bírság kifizetése valószínűleg meg sem kottyan majd a cégnek, ugyanis épp csütörtökön derült ki, hogy a TV2 tavaly közel 1,7 milliárd forint nyereséget termelt.

Nem ez az első eset, hogy a médiavállalat megsérti a választási törvényeket. A 2018. áprilisi választások előtt például nyíltan agitáltak a Tények műsorvezetői Orbán Viktor mellett. Ezt szintén jogellenesen tették a Kúria szerint.

Borító: Marsi Anikó és Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások