fbpx
Pulitzer-díj

Ők kapták az idei Pulitzer-díjat

A The Wall Street Journal, a Los Angeles Times és a floridai Sun Sentinel is a Pulitzer-díj idei kitüntetettjei között van. Az Egyesült Államok legrangosabb médiás kitüntetését olyan újságírói munkákkal érdemelték ki, mint például Donald Trump gyanús ügyeinek feltárása.

A New York-i Columbia Egyetem által évente megtartott díjkiosztó ünnepségen hétfőn több kategóriában – köztük például hír, oknyomozó riport, fotó, vagy országos riport kategóriákban – ismerték el újságírók és szerkesztőségek munkáját Pulitzer-díjjal.

 

A The Wall Street Journal azért a riportsorozatért kapott Pulitzer-díjat, mely azt tárta fel, hogyan és mennyit fizetett a 2016-os elnökválasztási kampány idején Donald Trump munkatársa Trump két korábbi nőismerősének a hallgatásukért.

A The New York Times munkáját szintén Donald Trump és családja pénzügyeinek firtatásáért jutalmazták. Vezércikk-kategóriában pedig a lap egyik munkatársa, Brett Staples szintén Pulitzer-díjat kapott.

A dél-floridai Sun Sentinel című lap a közszolgálati kategória díját nyerte el a tavaly télen a parklandi iskolában elkövetett tömegmészárlásról szóló riportjaiért. Az iskola egyébként éppen a lap szerkesztőségétől pár kilométernyire fekszik.

A The New York Timeshoz hasonlóan két díjat kapott a Reuters hírügynökség és hármat a The Washington Post.

A The Los Angeles Times című lapot azért az oknyomozó riportjáért tüntették ki, amely egy több száz páciensét megerőszakoló helyi nőgyógyászról szólt.

A The Pittsburgh Post-Gazette című lap a város zsinagógájában elkövetett halálos lövöldözésről szóló anyagaiért a hírkategóriában kapott díjat, a The Advocate of Baton Rouge című louisianai újság pedig helyi ügyeket feldolgozó több riportjával érdemelte ki a kitüntetést.

Az 1917 óta létező Pulitzer-díj az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetésének számít. Azzal kifejezetten az amerikai média munkáját ismerik el.

Az idei díjazottak teljes listája ide kattintva érhető el.

(MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások