Az Alipay fizetést lehetővé tevő terminál

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz az Alipay

Az alternatív fizetési mód bevezetése az országba érkező kínai turisták kényelmét szolgálja.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az idei évtől Magyarországon is elérhetővé válik Kína legnépszerűbb QR-kód alapú fizetési megoldása, az Alipay az UniCredit Bank kártyaelfogadó partnereinél. Az alternatív fizetési mód bevezetése elsősorban az országba érkező kínai turisták kényelmét szolgálja majd.

Elsőként egyébként csak a kínai vásárlók tudják majd kihasználni a lehetőséget.

Az Alipay lehetővé teszi, hogy az alkalmazás mintegy egymilliárd regisztrált felhasználója gyorsan és biztonságosan fizethessen telefonjának segítségével. A vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR-kód, ezt az Alipay mobiltelefon applikációval beolvasva, ügyfél-azonosítást és jóváhagyást követően történik meg a fizetés.

A QR kód generálásához és a fizetés feldolgozásához szükséges üzleti applikáció az Ingenico termináljain fut majd.

Az első Alipay-képes terminálok idén május végétől kerülnek az üzletekbe.

Kép: Az Alipay fizetést lehetővé tevő terminál. Fotó: Ingenico

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút

Az Eurosport exkluzív sportjogokat vásárolt

Az Eurosport bejelentette, hogy ő közvetíti a Tour de France és a La Vuelta futamokat 2025-ig. Emellett a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és Flèche Wallonne versenyket is élőben fogja sugározni a sportcsatorna.

Puch László vállalkozó, az MSZP volt pénztárnoka

Puch László, az MSZP volt pénztárnokának közeléből próbálták megszerezni a Computerworld, a PC World és a GameStar kiadóját

A több szaklapot is kiadó Project029 kiadóvállalatot nemrégiben majdnem megszerezték Puch László volt MSZP-pénztárnok közeléből egy végrehajtási eljárás során, de az ügylet végül meghiúsult. A Media1 utolérte Puchot is, aki röviden nyilatkozott is a történtekről. Közben az is kiderült, hogy a céghez érkező új lapigazgató a Fidelitasnál is fontos szakpolitikai pozíciót töltött be.