fbpx
Ázsia Expressz

Inzultus érte a TV2 stábját Ázsiában

Helyiek megtámadták az Ázsia Expressz stábját, mivel néhány helyi lakos szerint két szereplő megsértette a helyi tradíciókat. Eljárás is indult a műsorgyártó cég ellen.

Tettlegességig fajuló konfliktus alakult ki a TV2 Ázsia Expressz című műsorának 2. évadának forgatásán Srí Lankán, miután a helyi lakosok körében nagy felháborodást okozott, hogy az utazós reality műsor szereplői közül Bohos Kornél a nemzetközileg előírt feladat miatt női ruhában rótta Kandy városának ut­cáit.

A Bors beszámolója szerint Bereczki Krisztián és Bohos Kornél forgatás közben arra lettek figyelmesek, hogy helyi férfiak csoportja ordibálva közeledik feléjük, majd egyikük meg is ütötte a kísérőjüket.

Amikor Bohos Kornélt meglátta az egyik helyi lakos a női ruhában, dühében értesítette a közeli templom vallási vezetőjét. Ezután egy felháborodott tömeg ment a stáb szállodájához, ahol többen ordítva követelték: engedjék be őket az épületbe, hogy elégtételt vehessenek a tradícióikon esett sérelemért. A belga műsorgyártó és a TV2 végül a hatóságok kérésének eleget téve szemtanúk előtt törölte a sértőnek ítélt felvételeket. A neten azonban így is elkezdett terjedni egy videó az esetről, sőt a bulvárlap fotót is közölt a női ruhában lévő magyar férfiakról.

A bulvárlap szerint a konfliktus miatt meg kellett erősíteni a stáb és a szereplők védelmét, és hatósági eljárás indult a gyártócég ellen.

Az egyik stábtag azt nyilatkozta a bulvárnapilapnak, hogy az egyik támadó azzal magyarázta, hogy megütötte a kísérő stábtagot, egy helyi segítőt,  mert neki nem lett volna szabad részt vennie a tradícióik »megsértésében«.

A TV2 közleményt adott ki az eset kapcsán. Azt írták:

„Nemzetközi formátum lévén a műsorban megjelenő feladatokat minden ország bevett forgatókönyv alapján hajtja végre. Az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója. A szereplőket tájékoztattuk a kialakult helyzetről, akik néhány nap kényszerpihenő után már Indiában folytatják életük nagy kalandját. Az esemény hatására a további küldetéseket is felülvizsgáltuk.”

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások