fbpx
Habencius István, a Magyar Jeti Zrt. (444) technológiai igazgatója

Új CTO a 444.hu tulajdonosánál

Az új vezető a korábban távozó Fenyő Balázs feladatainak egy részét veszi át a Magyar Jeti élén.

Habencius István lett áprilistól a 444.hu és a Qubit oldalakat működtető Magyar Jeti Zrt. technológiai vezetője (CTO), adott tájékoztatást a változásról Kardos Gábor, a médiavállalat vezérigazgatója.

Habencius István igazi ősinternetes, sokéves médiás és szolgáltatásfejlesztői tapasztalattal rendelkezik. 1999-től a Telnet Magyarország internetes- és tartalomszolgáltató cégnél kezdett dolgozni, majd az abból kivált Netsolution cégnél lett technikai vezető. Az abban a korszakban piacvezetők közé tartozó apronet.hu és extra.hu szolgáltatásokat valamint a stop.hu portált fejlesztették és üzemeltették.

A szakember később saját cégeiben mobil- és webes hirdetési megoldásokat fejlesztett, de tévés szoftverektől a fizetési rendszerekig sokféle projektben vett részt. 2006 és 2012 között a HVG online termékmenedzsere volt, majd startupvállalkozóként és szabadúszóként webfejlesztési, SEO-, SMO- valamint elemző-szakértői projektekben dolgozott.

Az új vezető örökli meg a korábban a Central Médiacsoporthoz átigazoló Fenyő Balázs technológiai ügyekkel összefüggő feladatait.

Habencius István feladata lesz, hogy a Magyar Jeti Zrt. mindkét lapjánál, a 444-nél és a Qubitnél vezesse azt a technológiai (és stratégiai) átalakulást, amelynek éppen a közepén vagyunk, és amelynek célja,  hogy a két kiadvány a reklámértékesítés mellett egyre inkább támaszkodhasson az olvasóktól szerzett bevételeire is. Ezt a stratégiaváltást segíti, hogy a Magyar Jeti Zrt. immár harmadszor nyert fejlesztési támogatást a Google médiacégek számára kiírt Digital News Initiative pályázatán

– mondta el Kardos Gábor.

Kiemelt kép: Habencius István, a Magyar Jeti Zrt. (444) technológiai igazgatója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások