fbpx
Fiala János műsorvezető. Fotó: Sportklub

A Civil Rádió állásfoglalása Fiala János ügyéről

A rádió szerint Fiala cégének állami és önkormányzati, támogatói szerződései rendben vannak. A bevételekből támogatja Fiala a rádiót.

Állásfoglalást tett közzé honlapján a Civil Rádió reggeli adásainak keretében közel két éve hallható Fiala János KeljFel Jancsi! című műsora kapcsán megjelentek ügyében.

A közleményben felidézik, hogy a műsornak része, hogy a műsorvezető szerződések keretében szólaltat meg kerületi polgármestereket, más fővárosi közszolgáltatókat, több ismert politikust és politikai elemzőt is. Tudósít a kerületekben megvalósuló rendezvényekről, a városrészekben történő változásokról, helyi konfliktusokat igyekszik bemutatni, azokra válaszokat keresni. Mindez valós, közszolgálati tartalmú kommunikációs teljesítmény.

A közleményben leszögezik:

Fiala János valóban szerződéses kapcsolatban van a felsorolt szereplők közül többekkel, de az adásokban hol szignállal, hol szóbeli bejelentéssel a műsorvezető jelzi a támogatottságot, erre a jövőben még inkább figyelni fogunk.

Jelzik azt is, hogy Fiala János hozzájárul a Civil Rádió működési költségeihez, amivel segíti az önkéntesek által működtetett közösségi rádiót.

Hozzáteszik:

Jelezni kívánjuk, hogy a tartozások követelésére nem tartjuk megfelelő eszköznek a probléma műsorban történő „megjelenítését”. Kiemelkedőnek tartjuk Fiala Jánosnak azt az elszánt magatartását, amellyel a hazai médiában szokatlan következetességgel különböző politikai oldalaknak, továbbá a helyhatóságok, közszolgáltató szervezetek és a civilek álláspontjainak egyidejűleg igyekszik felületet adni. KeljFel Jancsi! című műsora, a műsorvezető pontos kérdései, reagálásai, az itt elhangzó beszélgetések meggyőződésünk szerint a magyar média legizgalmasabb értékeit jelentik. A Civil Rádióban ezt az arányosságra törekvést, s általában Fiala János izgalmas műsorvezetői teljesítményét különleges értéknek tartjuk – kiemelten ajánljuk hallgatóink figyelmébe! Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a politika egyes résztvevőinek és a média különböző elköteleződésű orgánumainak, szereplői egy részének a nemtetszését, támadásait válthatja ki. Így tekintünk a mostani „ügyre” is.

A 444.hu szombaton közölt cikket arról, hogy Fiala János állami és önkormányzati pénzeket kap, és az adásban emlegette, hogy még nem fizették ki a számláját. Fiala János erre a 444 cikkét is szemléző Media1-en reagálva azt mondta, szerinte ezek nem bűnös pénzek. Fiala azt mondta, együttműködése például a zuglói önkormányzattal már Karácsony Gergely előtt, a fideszes Papcsák Ferenc városvezető idején elkezdődtek.

Azt is mondta, a beszélgetések során nem csak kvaterkáznak, hiszen valós kérdések is elhangzanak.

Fiala annyit elismert, hogy nem elegáns élő adásban követelni a tartozást.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások