A Klubrádió jelenlegi és régi frekvenciáját népszerűsítő reklám a rádió épülete előtt Budapesten

Ünnepel a Klubrádió

Bródy Jánossal és Galkó Balázzsal közös „offline”, de élő adásban is közvetített budapesti programot szerveznek a Szabad Sajtó Napjára.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Élő, 50 perces rádióműsorban is közvetített offline ünnepséget szervez március 15., vagyis az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke, illetve a Szabad Sajtó Napja alkalmából a Klubrádió a parkolójába. A helyszín a felhívás szerint az ünnep idejére a függetlenség terévé alakul, ahol az eseményekre és hősökre emlékezve szavalatot mond Galkó Balázs, illetve közös éneklés lesz Bródy Jánossal.

Az ünnepség előtt kívánságbegyűjtést is tartanak. Itt nem zeneszámot lehet kérni, hanem azt, hogy mit kellene teljesítenie a hatalomnak. A rádió ebből azután összeállítja a Hallgatók 12 pontját. Már most várják e-mailben a [email protected] címre a hallgatók javaslatait, hogy szerintük hogyan kellene szólnia napjainkban a 12 pontnak.

A Hallgatók 12 pontját azután a március 15-i ünnepi emlékműsorban fogják kihirdetni, ami 13 órakor kezdődik majd a Budapest Bokor utca. 1-3-5. alatt.

A 12 pont kihirdetése után szörp és néhány falat mellett folytatják majd a kötetlen beszélgetést.

Pataki Gábor főszerkesztő a Media1-nek azt mondta, az ünnepséggel szeretnék visszavenni a pártoktól a szabadságharc ünnepét.

„Kiszabadítjuk az ünnepet, mint Táncsicsot a nép.”

Patakitól tudjuk azt is, hogy a színpadon ott lesz Neuman Gábor és Para-Kovács Imre is, illetve természetesen a Klubrádió több más munkatársával is találkozni lehet majd.

A rádió felhívása itt található.

Ha nincs még programjuk március 15-re, ajánljuk a Pécelen nyíló sajtótörténeti kiállítást is. Addig pedig Miurnusz véleménycikkét arról, hogy kívánjuk-e még a sajtó szabadságát.

Kiemelt kép: A Klubrádió jelenlegi és régi frekvenciáját népszerűsítő hirdetés rádió épülete előtt Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!