újságmúzeum

Különleges sajtótörténeti kiállítás nyílik Pécelen

Kérek egy hírlapot! címmel március 15-én nyitja meg az Újságmúzeum az egyik legnagyobb magyarországi gyűjteményből válogatott első tematikus sajtótörténeti kiállítását.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Különleges sajtótörténeti relikviák, több száz ritka újság és a sajtóval kapcsolatos tárgyi emlék várja a látogatókat most péntektől azon a kiállításon, amely Pécelen nyílik a nemzeti ünnepen.

A „Kérek egy hírlapot!” című, a Magyar Lapkiadók Egyesülete védnöksége mellett megnyíló tematikus sajtótörténeti kiállítás az egyik legnagyobb magyarországi gyűjtemény, az Újságmúzeum válogatásából nyílik meg. A megnyitó március 15-én délben kezdődik majd, helyszíne pedig a a Ráday Kastély területén található Márványistálló (Pécel, Kálvin tér 1.)

A tematikus tárlat sorra veszi a nagy magyar történelmi eseményeket (1848, világháborúk, 1956, űrutazás, magyar sportsikerek), majd korabeli lapok segítségével emlékezik meg a magyar történelem meghatározó személyeiről és a sajtómunkás elődökről.

A kiállításon közelről tekinthető meg például az a Pesti Hírlap, amelyben először jelent meg 1848-ban a Nemzeti Dal. Kiállítják az Erzsébet királyné meggyilkolásával foglalkozó újságokat és a Kossuth Lajos halálhíréről beszámoló lapokat is.

A tárlat szervezői a Media1 érdeklődésére elmondták, hogy a kiállítás április 14. vasárnapig lesz látogatható. A kiállítás, pénteken, szombaton és vasárnap lesz látható, kizárólag tárlatvezetés mellett. A három napon 15 és 16 órakor indul a tárlatvezetés. A kiállítás ingyenes. (Aki az Európa-szerte híres Ráday Kastélyt is megnézné, annak 800 forintot kell fizetnie.)

Az Újságmúzeum tematikus sajtótörténi tárlata kellemes program lehet a hosszú hétvégére.

Akit addig is érdekel a téma, nézelődhet az Újságmúzeum Facebook-oldalán is.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Dévényi István a Kötöttfogás műsorvezetőjeként

Kiszáll a Kötöttfogás szerkesztő-műsorvezetője

Dévényi István az európai uniós választási eredmények kapcsán jelentette be, hogy kiszáll. Hogy a műsor tovább megy-e, illetve ki veszi át Dévényi feladatait, arról a Konok Péter-Csintalan Sándor-Pörzse Sándor hármasnak kell döntenie.