fbpx
újságmúzeum

Különleges sajtótörténeti kiállítás nyílik Pécelen

Kérek egy hírlapot! címmel március 15-én nyitja meg az Újságmúzeum az egyik legnagyobb magyarországi gyűjteményből válogatott első tematikus sajtótörténeti kiállítását.

Különleges sajtótörténeti relikviák, több száz ritka újság és a sajtóval kapcsolatos tárgyi emlék várja a látogatókat most péntektől azon a kiállításon, amely Pécelen nyílik a nemzeti ünnepen.

A „Kérek egy hírlapot!” című, a Magyar Lapkiadók Egyesülete védnöksége mellett megnyíló tematikus sajtótörténeti kiállítás az egyik legnagyobb magyarországi gyűjtemény, az Újságmúzeum válogatásából nyílik meg. A megnyitó március 15-én délben kezdődik majd, helyszíne pedig a a Ráday Kastély területén található Márványistálló (Pécel, Kálvin tér 1.)

A tematikus tárlat sorra veszi a nagy magyar történelmi eseményeket (1848, világháborúk, 1956, űrutazás, magyar sportsikerek), majd korabeli lapok segítségével emlékezik meg a magyar történelem meghatározó személyeiről és a sajtómunkás elődökről.

A kiállításon közelről tekinthető meg például az a Pesti Hírlap, amelyben először jelent meg 1848-ban a Nemzeti Dal. Kiállítják az Erzsébet királyné meggyilkolásával foglalkozó újságokat és a Kossuth Lajos halálhíréről beszámoló lapokat is.

A tárlat szervezői a Media1 érdeklődésére elmondták, hogy a kiállítás április 14. vasárnapig lesz látogatható. A kiállítás, pénteken, szombaton és vasárnap lesz látható, kizárólag tárlatvezetés mellett. A három napon 15 és 16 órakor indul a tárlatvezetés. A kiállítás ingyenes. (Aki az Európa-szerte híres Ráday Kastélyt is megnézné, annak 800 forintot kell fizetnie.)

Az Újságmúzeum tematikus sajtótörténi tárlata kellemes program lehet a hosszú hétvégére.

Akit addig is érdekel a téma, nézelődhet az Újságmúzeum Facebook-oldalán is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások