fbpx
Lovass Tibor, Szombathelyi Televízió, HTOE

Leváltották a Szombathelyi Televízió vezetőjét

A szombathelyi közgyűlésben a hirtelen többségbe került ellenzék megszavazta a helyi tévé és médiacentrum vezetőjének menesztését.

Szombathely város közgyűlése, ellenzéki javaslatra leváltotta csütörtökön Lovass Tibort, a Szombathelyi Televízió igazgatóját. (Lovass Tibor a Helyi Televíziók Országos Egyesületének (HTOE) elnöke és az Evangélikus Egyház sajtófőnöke.)

A Merce.hu szerint az ellenzékiek is kimondták, hogy Lovass Tibor szakmai munkája (például a Savaria Filmszemle elindítása) elismerést érdemlő, azonban

véleményük szerint a tévé a jelenlegi igazgatóval se nem objektív, se nem pártatlan.

A Nyugat.hu tudósítása alapján az ellenzék azt kifogásolta, hogy nem juthatott be a városi tévébe, illetve a városi újságból pártlap lett.

Emiatt döntöttek úgy, hogy már holnaptól búcsúznia kell az általa vezetett tévétől, illetve a Szombathelyi Médiaközponttól.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetője a következő évre Halmágyi Miklós lett. Halmágyinak pártatlan szombathelyi tömegtájékoztatást kell végeznie, és újra kell indítania az ingyenes helyi lapot.

A többségét elvesztő Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakció Lovass Tibor menesztése kapcsán közölte, szerintük a vezető leváltása politikai tisztogatás.

Frissítés 2019.03.01. 11:00

A Lovass Tibor vezette Helyi Televíziók Országos Egyesülete közleményben követeli Szombathely közgyűlésétől Lovass Tibor visszahelyezését. A HTOE közleményéről részletekről külön hírben számoltunk be.

Kiemelt kép: Lovass Tibor, a Szombathelyi Televízió és Médiacentrum menesztett vezetője, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke . Fotó: HTOE
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások