hírtv, dömötör csaba, sajtótájékoztató

A HírTV nem akármilyen tudósítása egy nem akármilyen sajtótájékoztatóról

A tudósítás néhány nappal a mostani nagy Echo Tv-HírTV híradós fúzió előtt került adásba.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mókás riportra figyelhettek fel a Hír Televízió nézői az Echo TV és a HírTV híradójának fúziója előtti napokban.

A riport annyiban a megszokott forma, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyarország Kormánya felirat előtt beszél, témája pedig az elmúlt évekből már unalomig ismert: Soros György, bevándorlás, Európai Unió, Brüsszel.

Ami viszont meglepő, hogy a HírTV első képkockája rögtön egy szinte teljesen üres termet mutat, ahol az államtitkáron kívül csak egy fotóriporter látszik, aki a földön térdepelve próbálkozik megfelelő minőségű fényképet készíteni.

hírtv, dömötör csaba

Később a kamera kijelzőjét filmezi a HírTV, rajta Dömötörrel.

Dömötör Csaba, kamera

Majd miután annyira kínosan nem tud mit vágóképként rögzíteni a HírTV, elkezdi filmezni az őt egy másik stábtól filmező kameramant, mint valami amatőr videós szakkörön egy eldugott községben lévő Művelődési Házban, az első alkalommal.

Később újra bevillan egy pillanatra a terem, ahol a rengeteg üres szék látszik még, és két ott ülő ember, valamint egy másik operatőr is, és persze a sajtótájékoztatót tartó Dömötör Csaba.

Pár másodpercnyi különbséggel látjuk a másik operatőrt is. Pontosabban csak őt és mást nem, közelről.

Nem könnyű a sajtótájékoztatók szervezőinek dolga

Pedig néhány hete még épp az volt a probléma, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatójára nem engedték be a független újságírók egy részét, helyhiányra hivatkozva. Lett is belőle jó nagy balhé. Úgy tűnik azonban ezúttal már a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány fennhatósága alá került médiumok munkatársait sem mozgatta meg az újabb sorosozás.

Persze az is lehet, hogy abból indultak ki, hogy minek menjenek oda, ha a központból úgyis megkapják, milyen tartalmat kell publikálniuk. Mint ahogy tette például a Promenád, amely az MTI hírét pakolta ki az oldalára. Részükről azért is érthető, hisz nekik Hódmezővásárhelyről kellett volna a fővárosba elközlekedniük Dömötör Csabáért.

Ha szeretné látni a videót is, ahogy Dömötör Csaba a gyakorlatilag üres teremben úgy beszél a pódium előtt, mintha egyébként figyelmes tekintetek lesnék minden szavát és az újságírók egymással versenyeznének, ki szoronghatja meg az államtitkárt egy fogós kérdéssel, most megteheti.

Mindenesetre ezentúl, az Echo Tv és a HírTV híradójának összetolása után kérhetnek kölcsön vágóképet hasonló esetben az Echo TV-től is.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Sziget 2018 beléptetés. Fotó: Bodorkós Máté - Rockstar Photographers

Jön a Lex Sziget, tárolhatják majd a fesztiválozók adatait

Miután a NAIH megbírságolta a Sziget szervezőjét, amiért jogalap nélkül adatgyűjtést végzett a fesztivál résztvevőiről, kormánypárti képviselők törvénymódosítással legalizálnák a fesztiválozók személyi adatainak bekérését, sőt kifejezetten előírnák azt.

Több százezer pedofil felvételt kellett eltávolítani

Rengeteg bejelentés érkezett a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szervezet, az INHOPE-hoz tavaly gyerekek internetes szexuális kizsákmányolása miatt. A szervezet éves jelentése szerint Magyarországról más országokhoz képest kevés, de növekvő számú bejelentés érkezett. Hollandiában találták a legtöbb fotót.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!