hírtv, dömötör csaba, sajtótájékoztató

A HírTV nem akármilyen tudósítása egy nem akármilyen sajtótájékoztatóról

A tudósítás néhány nappal a mostani nagy Echo Tv-HírTV híradós fúzió előtt került adásba.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mókás riportra figyelhettek fel a Hír Televízió nézői az Echo TV és a HírTV híradójának fúziója előtti napokban.

A riport annyiban a megszokott forma, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyarország Kormánya felirat előtt beszél, témája pedig az elmúlt évekből már unalomig ismert: Soros György, bevándorlás, Európai Unió, Brüsszel.

Ami viszont meglepő, hogy a HírTV első képkockája rögtön egy szinte teljesen üres termet mutat, ahol az államtitkáron kívül csak egy fotóriporter látszik, aki a földön térdepelve próbálkozik megfelelő minőségű fényképet készíteni.

hírtv, dömötör csaba

Később a kamera kijelzőjét filmezi a HírTV, rajta Dömötörrel.

Dömötör Csaba, kamera

Majd miután annyira kínosan nem tud mit vágóképként rögzíteni a HírTV, elkezdi filmezni az őt egy másik stábtól filmező kameramant, mint valami amatőr videós szakkörön egy eldugott községben lévő Művelődési Házban, az első alkalommal.

Később újra bevillan egy pillanatra a terem, ahol a rengeteg üres szék látszik még, és két ott ülő ember, valamint egy másik operatőr is, és persze a sajtótájékoztatót tartó Dömötör Csaba.

Pár másodpercnyi különbséggel látjuk a másik operatőrt is. Pontosabban csak őt és mást nem, közelről.

Nem könnyű a sajtótájékoztatók szervezőinek dolga

Pedig néhány hete még épp az volt a probléma, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatójára nem engedték be a független újságírók egy részét, helyhiányra hivatkozva. Lett is belőle jó nagy balhé. Úgy tűnik azonban ezúttal már a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány fennhatósága alá került médiumok munkatársait sem mozgatta meg az újabb sorosozás.

Persze az is lehet, hogy abból indultak ki, hogy minek menjenek oda, ha a központból úgyis megkapják, milyen tartalmat kell publikálniuk. Mint ahogy tette például a Promenád, amely az MTI hírét pakolta ki az oldalára. Részükről azért is érthető, hisz nekik Hódmezővásárhelyről kellett volna a fővárosba elközlekedniük Dömötör Csabáért.

Ha szeretné látni a videót is, ahogy Dömötör Csaba a gyakorlatilag üres teremben úgy beszél a pódium előtt, mintha egyébként figyelmes tekintetek lesnék minden szavát és az újságírók egymással versenyeznének, ki szoronghatja meg az államtitkárt egy fogós kérdéssel, most megteheti.

Mindenesetre ezentúl, az Echo Tv és a HírTV híradójának összetolása után kérhetnek kölcsön vágóképet hasonló esetben az Echo TV-től is.

Szóljon hozzá!