paypal, mobilfizetés, mobil

Magyarok is ingyen utalhatnak ezentúl a PayPal segítségével

Komoly versenytársat kapnak a hazai pénzintézetek, hiszen ezentúl díjmentesen utalhatnak egymás között a magyar magánszemélyek a PayPal megoldásával, akár mobilon is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Fontos, a magyarokat is érintő újítást jelentett be a PayPal. Kedd óta ugyanis Magyarországról is elérhetővé vált az ingyenes személyközi (P2P) fizetési szolgáltatás, mely megoldást kínál a barátok és családtagok közötti kis összegű tartozások rendezésére. A rendszeren keresztül a magyarok is díjmentesen küldhetnek és fogadhatnak forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása.

Az új funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail címének megadásával intézhessük egymás közt pénzügyeinket.

A PayPal összesen 25 európai országban vezette be a díjmentes P2P szolgáltatást, melynek segítségével díjmentesen küldhetünk, fogadhatunk, és kérhetünk pénzösszegeket a már magyar nyelven is rendelkezésre álló PayPal weboldalon, és PayPal mobilapplikációval. A szolgáltatás díjmentes, függetlenül attól, hogy a PayPal-számlához rendelt bankszámla, bankkártya, vagy a PayPal egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

Pénzküldés- és fogadás a PayPalon
Pénzküldés- és fogadás a PayPalon

Sok a vissza nem fizetett tartozás

A PayPal egyébként a Censuswide piackutatón keresztül készíttetett egy nemzetközi, több mint 10 ezer fő online megkérdezésén alapuló kutatást, melyből kiderült, hogy a magyarok évente átlagosan 9 és 15 ezer forint közötti összeget  hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3 ezer forinttal tartoznak egymásnak, és a vissza nem fizetett összegek akár a 300 ezer forintot is elérhetik.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a magyarok megközelítőleg 15 százalékának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására, vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget. A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.

Akár útközben is használható a PayPal-fizetés

Az új szolgáltatás éppen az említett nehézségeket igyekszik kiküszöbölni, hiszen itt a felhasználók a banki adatok megadása nélkül, csak a címzett e-mail címének megadásával tudnak kifizetéseket végezni, sőt arra is lehetőség van, hogy a tranzakció akkor is végbe menjen, ha valamelyik fél még rendelkezik PayPal-számlával. A fizetés megtörténéről a fogadó fél értesítést kap, és ezután a pénz azonnal elérhető válik a számlán. A PayPal mobilalkalmazás segítségével a felhasználók akár útközben is megtekinthetik egyenlegüket, értesítéseiket, és kezdeményezhetnek pénzküldést.

Egyébként a Media1 is használja a PayPal rendszerét. Ha ön is szeretne hozzájárulni a Media1 tartalomszolgáltatásának működéséhez, ide kattintva PayPal egyenlegéről, vagy akár tetszőleges bankkártyával is támogathatja hírszolgáltatásunkat egy ön által megadott tetszőleges összeggel. Kérjük, ha teheti, állítson be rendszeres támogatást, hiszen így könnyebben tervezhetünk vele. Bármelyik fizetési megoldást is választja, ennek az ön számára plusz költsége a PayPal esetében nincsen, de természetesen választhatja a hagyományos banki átutalást, befizethet pénztárba, illetve más alternatív támogatási lehetőségek is vannak. Az online kártyás befizetés során az ön által megadott név és lakcím adatokat nem ellenőrizzük, ezáltal is biztosítva az anonim támogatás lehetőségét.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!