fbpx
A Klubrádió jelenlegi és régi frekvenciáját népszerűsítő reklám a rádió épülete előtt Budapesten

Rendkívüli üzemmódban volt a Klubrádió

Rákérdeztünk, mi az oka, hogy csak zene szólt, illetve nem voltak hírblokkok a Klubrádióban és adáshibák is előfordultak.

Aggódó olvasói megkeresések futottak be ma reggel a Media1-hez, mi az oka annak, hogy órák óta nincsenek hírek a Klubrádióban, illetve csak zene szól, nincsenek megszólalások sem. Sokan attól tartottak, hogy esetleg itt is baj történt és a Fidesz keze lehet a dolog mögött.

Göczey Zsuzsát, a Klubrádió zenei szerkesztőjét értük utol, akitől megtudtuk, mi a valódi oka a rendkívüli üzemmódnak. Az ismert rádiós szerkesztő azt mondta, semmi ok az aggodalomra, mindössze arról van szó, hogy most zajlik a hosszú évek alatt elavulttá vált fő stúdiójuk keverőpultjának cseréje és a Nautilus adáslebonyolító rendszerről való átállás egy másik szoftverre. Az átállás során nem várt műszaki nehézségek is felmerültek, ezért most még időnként előfordulnak műszaki hibák is, de gőzerővel dolgoznak az illetékesek a helyzet megoldásán, hogy a megszokott műsorrendre vissza tudjanak állni a budapesti FM 92,9 MHz-en. Jelenleg a rádió folyosóján kábeltenger van.

Arról, hogy hamarosan megújítják a rádió műszaki berendezéseit, Arató András, a Klubrádió elnöke egy januárban megjelent interjúban is beszélt. Azt mondta, a pénzt a megújításra hallgatói támogatásokból rakták össze. Hozzátette, hamarosan a Klubrádió weboldalát is megújítják.

Frissítés (14:47): Mostanra a Klubrádió internetes streamingje – ami egy időre leállt – újra elérhető. Ezen jelenleg egy felvett beszélgetés hallható. Időnként még hangzásbeli, műszaki problémák előfordulnak.

Frissítés (15:28): Kaptunk egy felvételt az új keverőpultról és az új adáslebonyolító rendszerről. 15 órakor egyébként rendesen adásba kerültek friss hírek, de azt mondták, még előfordulhatnak kisebb műszaki problémák.

A Klubrádió új keverőpultja az új adáslebonyolító rendszerrel. fotó: olvasónktól
A Klubrádió új keverőpultja az új adáslebonyolító rendszerrel. fotó: olvasónktól
Kiemelt kép:  A Klubrádió szerkesztőségének bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások