fbpx
Semjén Zsolt vadászata - keresés a magyarnemzet.hu-n

Nem igaz, hogy eltüntették Semjén vadászatát

Pedig az egyik meghatározó hírportálon hosszú ideig ez szerepelt, és ezt sokan terjesztik azóta is.

Gyorsan elterjedt egy pletyka, hogy a Magyar Idők Magyar Nemzetre való átalakításakor elérhetetlenné tették a 2018 áprilisi bezárása előtti Magyar Nemzet cikkeit a magyarnemzet.hu oldalon. Többek között állítólag azt a cikksorozatot is, ami Semjén Zsolt vadászatát mutatta be.

Ez azonban álhír, amit a 24.hu szerdán megjelent azon írása indíthatott el, mely még most is olvasható a portál Facebook-oldalán, illetve magán a portálon is. Többek között azt írták:

„A tavaly márciusban készült vadászatos cikkekre az oldal saját keresőjével sem lehet rábukkanni. De ugyanígy van ez bármelyik korábbi cikk esetében.”

Ez nem így van

Pedig az említett cikkek jelenleg is elérhetők, ezeket fél pillanat alatt meg lehet találni a magyarnemzet.hu főoldalán lévő keresés ikonra kattintva, ami a keresésre vezet: https://magyarnemzet.hu/?s=

Itt beírva Semjén nevét és a vadászat szót, már jönnek is szép számban a cikkek.

Összesen egyébként 183.143 darab cikk érhető el a kereső segítségével az oldalon a 2018 áprilisi bezárásig. Ebből 44 cikk jön ki találatként a „Semjén vadászat” kifejezésre.

A téves információ közlőjének mentségére legyen mondva, feltehetőleg az zavarhatta össze, hogy van egy Archívum nevű menüpont is a Nemzet weboldalán, ahol a megjelent cikkeket lapozgatós módszerrel, nem pedig keresőkifejezések használatával lehet lekérdezni. Az egész archívum menüpontnak amúgy szinte nulla értelme van így, hiszen ki szeretne ilyen körülményesen, lapozgatással megtalálni cikkeket, nem pedig a keresőkifejezéses keresővel, de ettől még tény, hogy ott van a honlapon a keresésre szolgáló ikon is, méghozzá legfelül, kiemelt helyen, és ez jól is működik.

Egyébként még szerda délután a Magyar Narancs is írt róla, hogy nekik sikerült megtalálniuk a vadászatos cikket a magyarnemzet.hu-n. A téves információt közlő hírportál ezután sem korrigált honlapján, és a Facebook-oldaláról sem vette le, sőt sok olvasó azóta is megosztja, ezek szerint anélkül, hogy ellenőriznék, hogy amit megosztanak, valós információ-e.

Frissítés (13:08). A 24.hu mostanra frissítette a még tegnap reggeli órákban kipublikált hírét: azt írják, nem vették észre, hogy két kereső is van az oldalon, és valóban elérhetők az anyagok.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások