fbpx
rocker rádió

Netes rocker rádió indult

A Rocker Rádió nevű netes rádió alapítója Kalácska Gábor, a Rock FM egykori programigazgatója. A Rock FM megszűnésének napjára időzítve indulnak.

A Rock FM egykori, a cégnél a 2016-os induláskor dolgozó programigazgatója, Kalácska Gábor a Media1-nek szombaton elmondta, hogy többedmagával már mától Rocker Rádió néven netes rockrádiót indított. Egy közleményt is eljuttatott, melyben azt írja:

„A Rock FM kényszerű elhallgatása ismét a rádióhallgatókra mért büntetés. Azok a rockzene szeretők, akik hosszú évtizedek után végre saját csatornán hallgathatták kedvenceiket, egyik pillanatról a másikra üzleti érdekek miatt kerültek körön kívülre. A rockzene azonban szenvedély, így nem csoda, ha a Rock FM alapító programigazgatója saját erőből is új rockzenei fórumot indít”.

Azt írja, a Rock elindításakor nem volt idő kísérletezni, hiszen a havi több mint 20 milliós költségeket ki kellett termelni, vagyis azonnal 100 ezres nagyságrendű napi hallgatótábort kellett a rádiónak szereznie.

„Az első három hónapban a Kantar Hoffmann mérése szerint több mint 160 ezren választották naponta a műsort, ami még engem is meglepett. Azóta azonban azt gondolom, hogy egy jól összeválogatott zenei adatbázissal, felesleges beszélgetések nélkül ennek a hallgatószámnak a többszöröse is elérhető. Így, amikor távozásom után másfél évvel a Rock FM bezárja kapuit, úgy érzem itt a lehetőség, hogy elindítsunk egy olyan rock rádiót, ahol mindezen feltételek adottak. Két volt kollégámmal épp ezért úgy döntöttünk, belevágunk. Innentől már nem volt más dolgunk, mint 3 hét alatt, hárman a nulláról felépíteni egy teljes rádiót, zenékkel, arculattal, programokkal. Megcsináltuk. Ez lett a Rocker Rádió, amit mostantól bárki hallgathat, aki rockzenére vágyik. A Rocker Rádió online elérhető, webes hallgatással, saját mobilapplikációval. Műsorszerkezete sokkal inkább a zenére épít, szöveg akkor hallható benne, ha valóban fontos hírt, információt közöl, vagy a zenéhez kapcsolódó beszélgetés zajlik majd.”

Nem kell hatósági szerződést kötniük a médiahatósággal

Kalácska hozzátette, hogy az online rádió nagy előnye éppen ez: nem vonatkoznak rá olyan szigorú műsor-szolgáltatási szerződések, mint az FM adókra. Így a fenntartása is jóval olcsóbb.

„Ezt a rádiót hárman csináljuk, szerelemből. Szeretnénk, ha a magyar rockzenészeknek továbbra is lenne fóruma, ha azok a hallgatók, akik eddig hallgatták a rock rádiót, továbbra is megkapnák a kedvenc zenéiket. Sőt, a zenék kiválasztása terén nálunk nincs kompromisszum: itt csakis valódi rockzenék szólnak.”

A Rocker Rádió mobil applikáció Android és iPhone telefonokra is letölthető, a rádió Facebook-oldalán pedig bárki üzenhet is a stábnak.

Úgy tudjuk, eközben egy másik régi rockos kisebb csapat is rockos netrádió elindítását tervezte, de ők végül most elhalasztják fél évvel a lépést, mivel csak most szereztek tudomást Kalácskáék projektjéről, ezért azt kérték, a nevüket se említsük meg.

A Sláger FM megmentése miatt szűnt meg a Rock FM

A Rock FM ma hajnalban, 0 órakor fejezte be adását az FM 95,8 MHz-en, átadva helyét a Médiatanács tavaly novemberi döntése következtében az eddigi frekvenciáját elvesztő Sláger FM-nek. Erről szóló részletes cikkünkben Radu Morar is megszólalt. A Sláger FM tulajdonosa azt mondta, a Rock FM-et működtető Mr. Zsolt, az eddigi tulajdonos már hónapokkal ezelőtt bezárta volna a Rock FM-et, mivel komoly veszteségeket termelt, és tagi hitelekből kellett működtetni. A részletekről itt olvashat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások