fbpx
Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Andy Vajna temetéséről adott tájékoztatást a kormány

A vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztos temetéséről a kormány gondoskodik. Vajna sírhelye mégsem az Egyesült Államokban lesz, ahogyan az a sajtóban megjelent.

Budapesten lesz Andy Vajna sírhelye, és a kormány gondoskodik majd a múlt hétvégén elhunyt Andy Vajna temetéséről.

A filmproducer, kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Korábban a Blikk azt feltételezte, hogy a sírhely Los Angelesben, fiatalon elhunyt gyermeke, valamint szülei mellett lesz.

A kormány saját halottjának tekinti a múlt hétvégén elhunyt Andy Vajnát, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost. A tárcavezető hozzátette, Vajna tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a magyar filmipar elismertetéséhez a világban – tudósított az MTI.

Ma derült ki az is, hogy ki lehet Andy Vajna utódja a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft., valamint a Rádió 1-es helyi rádiók és az országos Retro Rádió reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. élén, bár a változásbejegyzési kérelmet még a cégbíróságnak is jóvá kell hagynia, az illető a mostani elképzelés szerint Bakai Mátyás lehet. Vajna egy delaware-i offshore cégen, a Cinergin keresztül volt tulajdonosa a Rádió 1-nek és a MediaTime Kft.-nek, ahogyan a TV2-nek és az IKO műsorgyártó cégnek is.

(MTI nyomán)

Kiemelt kép: Andy Vajna üzleti sikereiről és betegségéről beszél 2018 novemberében a Fiatal Vállalkozók Hetén a budapesti Bálnában, telt házas rendezvényen.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások