fbpx
Rrendőrségi határozat nyomozás megszüntetéséről a Médiatanácsnál történtek miatt

Nem találta meg a visszaélés nyomait a rendőrség

Mondjuk a nyomozók annyira nem is erőltették meg magukat a békéscsabai rádiós mutyi vizsgálatakor.

Nem követett el hivatali visszaélést a Karas Monika vezette Médiatanács, amikor úgy nyilvánította győztesnek Andy Vajna kormánybiztos egyik rádiós cégét, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t Békéscsabán a frekvenciát több mint két évtizede használó helyi kisvállalkozás, az Interax Kft. (az akkori Rádió 1 Start) ellenében a médiatanácsi helyi rádiós pályázaton, hogy Vajnáék pályázata egyáltalán nem felelt meg a pályázati eljárás szabályainak  – így zárult le a rendőrség nyomozása, amely a rádiós balhé miatt, egy ellenzéki képviselő feljelentésére indult – erről a 444.hu számolt be, aki a rendőrségi eljárást megszüntető határozat első oldalát is közzétette.

A határozat szerint a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Pedig durva dolgok történtek

Ez már csak azért is meghökkentő, mert mint arról még a 24.hu-n részletesen beszámoltam, és több ezt igazoló dokumentumot is megszereztem, a Médiatanács bőven a jogvesztő hiánypótlási határidőn túl, egy újabb, harmadik nekifutásra beadott, sőt egy akkor újonnan létrehozott bankszámlára vonatkozó  igazolást fogadott el, sőt a Médiatanács még az előzetesen meghirdetett napirendi pontját is megváltoztatta, amikor az ülés előtt mindössze pár órával beszaladtak a kormánybiztos emberei a hatósághoz, ahol aznap a pályázati alaki vizsgálata nyomán ki kellett volna zárni a Radio Plus Kft.-t.

A Médiatanács egyébként a cikksorozatom megjelenésekor még azt mondta, a megjelentek alaptalanok. Ennek ellenére később mégis megváltoztatta eredeti döntését, és mégis kizárta a Radio Plus Kft.-t. Igaz, már nem a fentiekre hivatkozva, hanem egy időközben bekövetkezett ügyvezetőváltás miatt. A Médiatanács pályázati eljárása során ugyanis a cégvezető személyének megváltozása kizárást von maga után. A lépés egyébként annyira nem fájt Vajnáéknak, illetve a Radio Plus Kft.-nak, ugyanis időközben szereztek maguknak egy másik békéscsabai frekvenciát, mégpedig azt, ahol addig a Csaba Rádió szólt. A Csaba Rádió frekvenciájából pedig Rádió 1 lett, megkavarva ezzel a helyi hallgatókat, ugyanis a térségben jóval régebb óta ott lévő Interax-féle rádió is használta a Rádió 1 nevet. A Médiatanács mégis megengedte Vajnáéknak, hogy a régebb óta üzemelő Rádió 1 nevével ütköző nevet felvegye, Vajnáék pedig beperelték az Interax-féle régi Rádió 1-et. A vége egyébként az lett a pereskedésnek, hogy a békéscsabai rádiósok megvásárolták a Csaba Rádió védjegyoltalmat, így a végén Csaba Rádió néven rádióznak tovább. Így most már mindenki számára egyértelmű, hogy melyik rádió kormányközeli és melyik független.

A rendőrség úgy zárta le az ügyet, hogy nem kért el dokumentumokat

A rendőrségi nyomozásra visszatérve egyébként a legérdekesebb az, hogy a hatóság meg sem próbálta elkérni tőlem a birtokomban lévő bizonyítékokat, de még informális úton sem kaptam tőlük megkeresést, hogy magyarázzam már el, mi ez az egész. Szóval nem igazán vitték túlzásba ezt a nyomozást.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások